‘Cool’ strand in Dubai image
PatrickF

‘Cool’ strand in Dubai

Het luxe Versace hotel in Dubai wil als eerste ter wereld een koel strand aanleggen. De bedoeling hiervan is dat de gasten niet meer hun voeten branden aan het loeihete strand maar er comfortabel kunnen zonnen en er overheen kunnen paraderen.

Nooit meer verbrande voeten
In Dubai kan het soms wel 50 graden worden en het Versace hotel gaat een netwerk van buizen onder het strand aanleggen die deze warme lucht absorberen. Het zwembad wordt verkoeld en er zijn ook plannen om gigantische blowers te plaatsen die een koel briesje over het strand blazen.

Het Versace hotel moet wel dit soort extra's bieden want de concurrentie in Dubai is moordend. De hotels - zoals het bekende Burj Al Arab hotel - zijn al erg luxe en er komen steeds meer tophotels bij, Armani is bijvoorbeeld ook al een hotel aan het bouwen. Hierdoor is er steeds meer nodig om rijke gasten aan je te binden. Volgens de directeur van het Versace hotel is een gekoeld strand precies de luxe die topgasten willen hebben.

Privé zwembad
Naast het strand krijgt het hotel 213 hotelkamers over tien verdiepingen verspreid. Sommige kamers krijgen een eigen binnenzwembad. Daarnaast komen er nog 169 appartementen bij het gebouw.
Het blijft niet alleen bij Dubai, Versace wil nog 15 van deze gebouwen in de rest van de wereld aanleggen. Kijk hier voor meer informatie over het Versace hotel.