Dubai Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Hoogste toren ter wereld

Gepubliceerd: 11 okt 2008
0

De Burj Dubai, de hoogste toren ter wereld, is nog niet klaar of een nieuw hoogbouw project wordt alweer opgestart. Projectontwikkelaar Nakheel gaat een wolkenkrabber van 1 kilometer hoog maken. Het gebouw moet in 2020 klaar moet zijn.

De huidige hoogste toren
De Burj Dubai, die vanaf 2007 de hoogste toren ter wereld is, meet 818 meter hoogte, heeft 141 verdiepingen – meer dan elk ander gebouw ter wereld - en kostte 4,1 miljard dollar. Het interieur werd ontworpen door Giorgio Armani. In het gebouw bevinden zich appartementen, kantoren, een zwembad en het grootste winkelcentrum ter wereld.

De nieuwe hoogste toren

De nieuwe hoogste toren, de Nakheel, telt 200 verdiepingen en 150 liften om alle werknemers rustig naar hun werk te laten gaan. Er gaan 55 duizend mensen wonen en 45 duizend werken. De toren wordt gebouwd door Nakheel, een van de grootste vastgoedontwikkelaars van de Verenigde Arabische Emiraten. Er zijn vele studies uitgevoerd om de haalbaarheid en milieueffecten te onderzoeken. De toren komt in een nieuwe wijk te staan die door Nakheel gebouwd zal worden en waar ook een haven en 40 ‘kleine’ torens van 20 tot 90 verdiepingen komen. Het zal minstens 10 jaar duren voor de toren klaar is.

Dubai
Dubai is een van zeven Verenigde Arabische Emiraten aan de Perzische Golf. Het is een modern internationaal eiland en omdat de oliereserves hier een stuk lager zijn dan in de andere emiraten, zoals bijvoorbeeld Abu Dhabi, draait het in Dubai vooral om handel en toerisme. Het heeft een strategische ligging, een gunstig belastingklimaat en een stabiele economie dat veel multinationals trekt. Het is een luxe oord, geliefd om zijn winkel- en vakantiemogelijkheden. Je vindt er vele traditionele markten maar ook grote shopping malls.

Foto: Dubai door janlodewijks.reisreporter.nl
deel dit artikel met je vrienden:
Meer Verenigde Arabische Emiraten artikelen
Reisnieuws
7 plekken die je NIET moet bezoeken deze zomer

27 mei 2017, Je staat al zolang je je kunt herinneren te popelen om die éne highlight van dichtbij te zien. Maar als je er aankomt blijkt het een grote anticlimax. Klinkt bekend in de oren? Sla deze zeven plekken deze zomer dan over en ga voor het alternatief.

0
Reisnieuws
10x de mooiste skylines én de geheimste uitkijkpunten

05 apr 2017, Je hebt van die skylines die uit duizenden te herkennen zijn, zoals deze tien. De Columbus-redactie en Reisreporters wijzen je op de allermooiste en minst drukke uitkijkpunten.

0
Reisnieuws
Door: Noor Dekker
Nieuw: hotel met eigen regenwoud

19 okt 2016, Het is nog drie jaar wachten, maar dan opent Dubai een wel heel bijzonder vijfsterrenhotel. Het Rosemont Five Star Hotel beschikt namelijk naast de gewoonlijke slaapfaciliteiten over een kunstmatig strand en regenwoud.

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.