Dubai Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Hoogste toren ter wereld

Gepubliceerd: 11 okt 2008
0

De Burj Dubai, de hoogste toren ter wereld, is nog niet klaar of een nieuw hoogbouw project wordt alweer opgestart. Projectontwikkelaar Nakheel gaat een wolkenkrabber van 1 kilometer hoog maken. Het gebouw moet in 2020 klaar moet zijn.

De huidige hoogste toren
De Burj Dubai, die vanaf 2007 de hoogste toren ter wereld is, meet 818 meter hoogte, heeft 141 verdiepingen – meer dan elk ander gebouw ter wereld - en kostte 4,1 miljard dollar. Het interieur werd ontworpen door Giorgio Armani. In het gebouw bevinden zich appartementen, kantoren, een zwembad en het grootste winkelcentrum ter wereld.

De nieuwe hoogste toren

De nieuwe hoogste toren, de Nakheel, telt 200 verdiepingen en 150 liften om alle werknemers rustig naar hun werk te laten gaan. Er gaan 55 duizend mensen wonen en 45 duizend werken. De toren wordt gebouwd door Nakheel, een van de grootste vastgoedontwikkelaars van de Verenigde Arabische Emiraten. Er zijn vele studies uitgevoerd om de haalbaarheid en milieueffecten te onderzoeken. De toren komt in een nieuwe wijk te staan die door Nakheel gebouwd zal worden en waar ook een haven en 40 ‘kleine’ torens van 20 tot 90 verdiepingen komen. Het zal minstens 10 jaar duren voor de toren klaar is.

Dubai
Dubai is een van zeven Verenigde Arabische Emiraten aan de Perzische Golf. Het is een modern internationaal eiland en omdat de oliereserves hier een stuk lager zijn dan in de andere emiraten, zoals bijvoorbeeld Abu Dhabi, draait het in Dubai vooral om handel en toerisme. Het heeft een strategische ligging, een gunstig belastingklimaat en een stabiele economie dat veel multinationals trekt. Het is een luxe oord, geliefd om zijn winkel- en vakantiemogelijkheden. Je vindt er vele traditionele markten maar ook grote shopping malls.

Foto: Dubai door janlodewijks.reisreporter.nl
deel dit artikel met je vrienden:
Meer Verenigde Arabische Emiraten artikelen
Reisnieuws
Door: Noor Dekker
Nieuw: hotel met eigen regenwoud

19 okt 2016, Het is nog drie jaar wachten, maar dan opent Dubai een wel heel bijzonder vijfsterrenhotel. Het Rosemont Five Star Hotel beschikt namelijk naast de gewoonlijke slaapfaciliteiten over een kunstmatig strand en regenwoud.

0
Reisnieuws
De favoriete hotspots in Dubai

15 okt 2016, Ooit, in een grijs verleden, was Dubai een stoffig havenplaatsje. Nu is het een wereldstad waar je de ene dag van de meest luxe hotels en restaurants aan het strand kunt genieten en de volgende dag op een kameel door de woestijn rijdt. Vier locals...

0
Foto-album
Door: Kas Nortier
De vele futuristische gezichten van Dubai

15 apr 2016, Dubai, de parel van het Midden-Oosten. Deze ultra metropool is de afgelopen jaren flink in proportie toegenomen. Dat de ontelbare wolkenkrabbers als kool de grond uitschieten bewijst de volgende fotoreportage. Geniet mee van deze wonderlijke werel...

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.