Verenigde Arabische Emiraten bezienswaardigheden

Voor een avontuurlijke vakantie naar Verenigde Arabische Emiraten is het belangrijk om vooraf te weten wat de bezienswaardigheden Verenigde Arabische Emiraten zijn. In het onderstaande overzicht van de highlights Verenigde Arabische Emiraten, kun je zien waar je het best in Verenigde Arabische Emiraten naartoe kunt gaan en waarom. Hierin staan zowel de bezienswaardigheden in de steden van Verenigde Arabische Emiraten als de highlights op het platteland. Deze bezienswaardigheden bevatten gebaande paden waar het in het hoogseizoen natuurlijk druk kan worden maar ook de ongebaande paden, want daar moet je natuurlijk echt zijn als je op de Columbus Travel manier wilt reizen.

Liwa Oasis

Met een schitterende horizon van abrikooskleurige duinen en een enkele kameel, kan de naam Empty Quarter (Saudi-Arabië) waar Liwa Oasis aan grenst, ook voor deze woestijn gelden. Het is een toevluchtsoord voor locals die in de weekenden in dit gebied kamperen. Met een 4WD kun je vanuit Abu Dhabi de woestijn in rijden. De route vanaf Mezaira’s naar het oostelijker gelegen dorp Hameem is spectaculair.

Jumeira Beach

Toe aan een strandvakantie? Deze kun je boeken aan Jumeira Beach,waar grote hotelresorts en luxueuze accommodaties zijn. Voor waterplezier kun je naar het waterpark Wild Wadi.

Deira Gold Souq

Ook al ben je niet op zoek naar juwelen of goud, dan nog moet je een bezoekje brengen aan Deira Gold Souq in de stad Dubai. Ieder denkbare juweel is aanwezig: van goud, diamanten en parels tot echte Arabische en Indische trouwkettingen, armbanden en haarjuwelen.

Al Ain

Met markten, forten, musea en dadelpalm oase is Al Ain een verademing na het hectische Dubai en zelfs Abu Dhabi. Al Ain zelf is een dynamische stad met een paar uitstekende musea, een archeologisch park, een prachtige dierentuin en een relatieve overvloed aan groen.

Bastakiya

De kleine wijk Bastakiya wijk is de meest boeiende wijk van Dubai. Gevestigd aan het eind van de 19e eeuw zijn de labyrintische steegjes vol met gerestaureerde handelaarhuizen, galerijen, cafés en boutique hotels.

Burj Khalifa

Burj Khalifa is met zijn 828 meter tot nu toe nog het hoogste gebouw ter wereld. Vanaf het observatiedek kun je genieten van het mooie uitzicht.

Green Mubazzarah

In Green Mubazzarah vind je als aanvulling op de warmwaterbronnen, woestijn, stromende beekjes, een kunstmatig meer, spa's en tientallen chalets.

Sjeik Zayed-moskee

Het grootste moskee van de Verenigde Arabische Emiraten is de Sjeik Zayed-moskee in Abu Dhabi. De toegang is gratis, maar houdt wel rekening mee dat je je volgens de regels kleedt.

Jazirat Al Hamra

Voor een authentieke glimp van vóór de olietijdperk moet je vooral rondkijken in Jazirat Al Hamra. Het is een van de oudste en best bewaarde kustdorpen van de Emiraten.

Wil je meer reisinspiratie? Klik rechtsboven op één van de vele steden, regio's en highlights van Verenigde Arabische Emiraten voor nog meer hoogtepunten.

Informatie over Verenigde Arabische Emiraten