Verenigde Arabische Emiraten Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Dubai wil kunstmekka worden

Gepubliceerd: 20 sep 2007
0

De ideale jetset bestemming is ongetwijfeld Dubai. Met het duurste hotel van de wereld, oneindige shopmogelijkheden, zon, zee en strand heeft dit oliestaatje alle ingrediënten voor een over de top luxe reis. Minder bekend is dat ook de kunstliefhebber tegenwoordig in Dubai uitgebreid aan zijn trekken kan komen.

Dat kunst en rijkdom een goede combinatie zijn is al langer bekend. Logisch dus dat hiervoor in Dubai steeds meer aandacht is. Veel kunstenaars trekken naar de staat die zich wil gaan profileren als ‘wereldhandelscentrum voor de kunst’.

Of dit doel haalbaar is hangt af van de koopbereidheid van de lokale inwoners en de kansen die kunstenaars uit de regio krijgen. Niet alle kunst zul je zomaar in het islamitische Dubai terug vinden. Zo zijn seksuele en politieke kunstwerken uit den boze. Maar vooruitstrevende kunst op andere vlakken past juist wel weer erg in Dubai, dé stad waarin vooral architechten keer op keer hun grenzen verleggen.

Meer over dit onderwerp kun je op zondag 28 oktober gaan zien bij de AVRO-documentaire Close Up: ‘Het nieuwe mekka van de kunst’, om 18:15 uur op Nederland 2.
deel dit artikel met je vrienden:
Meer Verenigde Arabische Emiraten artikelen
Reisnieuws
10x de mooiste skylines én de geheimste uitkijkpunten

05 apr 2017, Je hebt van die skylines die uit duizenden te herkennen zijn, zoals deze tien. De Columbus-redactie en Reisreporters wijzen je op de allermooiste en minst drukke uitkijkpunten.

0
Reisnieuws
Door: Noor Dekker
10 absurde boetes die je reis behoorlijk kunnen verpesten

27 okt 2016, Wat hier in Nederland een normaal gebruik is, kan strafbaar zijn in een ander land. Leuk die andere culturen en gebruiken, maar houd wel even rekening met bizarre boetes die je vakantie nog weleens een stukje duurder kunnen maken!

2
Reisnieuws
Door: Noor Dekker
Nieuw: hotel met eigen regenwoud

19 okt 2016, Het is nog drie jaar wachten, maar dan opent Dubai een wel heel bijzonder vijfsterrenhotel. Het Rosemont Five Star Hotel beschikt namelijk naast de gewoonlijke slaapfaciliteiten over een kunstmatig strand en regenwoud.

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.