Verenigde Arabische Emiraten Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Dubai wil kunstmekka worden

Gepubliceerd: 20 sep 2007
0

De ideale jetset bestemming is ongetwijfeld Dubai. Met het duurste hotel van de wereld, oneindige shopmogelijkheden, zon, zee en strand heeft dit oliestaatje alle ingrediënten voor een over de top luxe reis. Minder bekend is dat ook de kunstliefhebber tegenwoordig in Dubai uitgebreid aan zijn trekken kan komen.

Dat kunst en rijkdom een goede combinatie zijn is al langer bekend. Logisch dus dat hiervoor in Dubai steeds meer aandacht is. Veel kunstenaars trekken naar de staat die zich wil gaan profileren als ‘wereldhandelscentrum voor de kunst’.

Of dit doel haalbaar is hangt af van de koopbereidheid van de lokale inwoners en de kansen die kunstenaars uit de regio krijgen. Niet alle kunst zul je zomaar in het islamitische Dubai terug vinden. Zo zijn seksuele en politieke kunstwerken uit den boze. Maar vooruitstrevende kunst op andere vlakken past juist wel weer erg in Dubai, dé stad waarin vooral architechten keer op keer hun grenzen verleggen.

Meer over dit onderwerp kun je op zondag 28 oktober gaan zien bij de AVRO-documentaire Close Up: ‘Het nieuwe mekka van de kunst’, om 18:15 uur op Nederland 2.
deel dit artikel met je vrienden:
Meer Verenigde Arabische Emiraten artikelen
Reisnieuws
Door: Noor Dekker
Nieuw: hotel met eigen regenwoud

19 okt 2016, Het is nog drie jaar wachten, maar dan opent Dubai een wel heel bijzonder vijfsterrenhotel. Het Rosemont Five Star Hotel beschikt namelijk naast de gewoonlijke slaapfaciliteiten over een kunstmatig strand en regenwoud.

0
Foto-album
Door: Kas Nortier
De vele futuristische gezichten van Dubai

15 apr 2016, Dubai, de parel van het Midden-Oosten. Deze ultra metropool is de afgelopen jaren flink in proportie toegenomen. Dat de ontelbare wolkenkrabbers als kool de grond uitschieten bewijst de volgende fotoreportage. Geniet mee van deze wonderlijke werel...

0
Reisnieuws
Door: Tom Aussems
10 buitenaards mooie landschappen

25 jan 2016, Niet genoeg geld voor het reserveren van een stoeltje in een commercieel toestel naar Mars? Wees gerust. Als je weet waar je moet zoeken kom je ook op onze eigen planeet in aanraking met buitenaardse landschappen.

2

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.