Verenigde Arabische Emiraten Artikelen & Blogs

Reisnieuws

IJsbar in Dubai

Gepubliceerd: 18 aug 2007
0

Bibberen in Dubai klinkt misschien wat vreemd, maar je kunt er de hoge buitentemperatuur nu ontsnappen door een Ijsbar in te duiken. Terwijl de mensen buiten zwetend voorbij sloffen, nip je in de ijsbar van een warme chocolademelk.

Alles in de bar is er gemaakt van ijs: de muren, de tafels, glazen, borden, de sculpturen en kunst aan de muur en de gordijnen. Voor een entreebedrag van dertien euro krijg je een drankje, een warme mantel, handschoenen en schoenen te leen. Voor je bezoek aan de ijsbar verblijf je eerst een paar minuten in de bufferzone, een aparte tussenruimte met een temperatuur van vijf graden, zodat je lichaam de tijd krijgt zich aan te passen.


Een keerzijde van de mooie ijsbar is het energieverbruik. Dubai is een decadentiebestemming bij uitstek en het gemiddeld energieverbruik per inwoner is er hoger dan waar ook ter wereld, volgens het World Wildlife Fund. Mike Ebenezer, manager van de bar, beweert dat de bar evenveel energie verbruikt als een doorsnee koeling voor voedsel. ‘En daar hebben we er honderden van in Dubai’, zegt Ebenezer.


Er was 40.000 ton ijs voor nodig de bar van 220 km2 te bouwen. Alles wat in de bar te vinden is werd ontworpen en gemaakt in Canada, door Iceculture Inc., en per schip vervoerd naar Dubai.
deel dit artikel met je vrienden:
Meer Verenigde Arabische Emiraten artikelen
Reisnieuws
Door: Noor Dekker
Nieuw: hotel met eigen regenwoud

19 okt 2016, Het is nog drie jaar wachten, maar dan opent Dubai een wel heel bijzonder vijfsterrenhotel. Het Rosemont Five Star Hotel beschikt namelijk naast de gewoonlijke slaapfaciliteiten over een kunstmatig strand en regenwoud.

0
Foto-album
Door: Kas Nortier
De vele futuristische gezichten van Dubai

15 apr 2016, Dubai, de parel van het Midden-Oosten. Deze ultra metropool is de afgelopen jaren flink in proportie toegenomen. Dat de ontelbare wolkenkrabbers als kool de grond uitschieten bewijst de volgende fotoreportage. Geniet mee van deze wonderlijke werel...

0
Reisnieuws
Door: Tom Aussems
10 buitenaards mooie landschappen

25 jan 2016, Niet genoeg geld voor het reserveren van een stoeltje in een commercieel toestel naar Mars? Wees gerust. Als je weet waar je moet zoeken kom je ook op onze eigen planeet in aanraking met buitenaardse landschappen.

2

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.