Verenigde Arabische Emiraten Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Palmeilanden dreigen te zinken

Gepubliceerd: 12 dec 2009
1

Financieel gaat het al niet al te lekker in Dubai. Nu dient zich echter ook nog een ander probleem aan: de twee Palmeilanden, waar veel multimiljonairs een huis bezitten, dreigen te zinken.

Althans, dit zei de Nederlandse bodemonderzoeker Fugro afgelopen woensdag in de Belgische krant de Tijd. Volgens een rapport zinken de eilanden met ongeveer vijf millimeter per jaar. Als er geen maatregelen genomen worden, zal het nóg sneller gaan.

Paradepaardje

De Palmeilanden zijn het paradepaardje van Nakheel, de bouwdochter van het bijna failliete staatsbedrijf Dubai World. Het bedrijf kan het nieuws op dit moment absoluut niet gebruiken, aangezien het in de eerste helft van dit jaar zo'n 2,5 miljard verlies leed.

Verkopen

Omdat het niet lukte de villa's en de hotels op de kunstmatige eilanden te verkopen, stortte de omzet van Nakheel afgelopen jaar met tachtig procent in. De villa's op het eerste eiland zijn klaar, maar het tweede Palmeiland is nog leeg. De kans is groot dat als Nakheel failliet gaat, de villa's nooit zullen worden afgebouwd.

Twijfel

Nakheel betwijfelt echter de uitkomsten van het bodemonderzoek van Fugro.

Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.


deel dit artikel met je vrienden:
Meer Verenigde Arabische Emiraten artikelen
Reisnieuws
10x de mooiste skylines én de geheimste uitkijkpunten

05 apr 2017, Je hebt van die skylines die uit duizenden te herkennen zijn, zoals deze tien. De Columbus-redactie en Reisreporters wijzen je op de allermooiste en minst drukke uitkijkpunten.

0
Reisnieuws
Door: Noor Dekker
10 absurde boetes die je reis behoorlijk kunnen verpesten

27 okt 2016, Wat hier in Nederland een normaal gebruik is, kan strafbaar zijn in een ander land. Leuk die andere culturen en gebruiken, maar houd wel even rekening met bizarre boetes die je vakantie nog weleens een stukje duurder kunnen maken!

2
Reisnieuws
Door: Noor Dekker
Nieuw: hotel met eigen regenwoud

19 okt 2016, Het is nog drie jaar wachten, maar dan opent Dubai een wel heel bijzonder vijfsterrenhotel. Het Rosemont Five Star Hotel beschikt namelijk naast de gewoonlijke slaapfaciliteiten over een kunstmatig strand en regenwoud.

0

Reacties van bezoekers Reageer

merci1986

Door: merci1986 • Geplaatst op

nou als hij failliet gaat wil ik wel een vakantie villa voor 10,- euro :p

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.