Abu Dhabi

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Vanuit Dubai: dagje Abu Dhabi.

Abu Dhabi,
Verenigde Arabische Emiraten


Als je in Dubai bent “ moet” je eigenlijk een dag naar Abu Dhabi; je bent er nu zo dichtbij.
Op het busstation van Dubai kun je een lijnbus van de "The Emirates express" nemen naar Abu Dhabi. Wij hebben hier met de bus twee uur over gedaan. Het is ook niet duur: ongeveer vijf euro voor een enkeltje.
Als je van overdadigheid houdt is het leuk om het roze hotel “ Emirates Palace” te bezoeken. Doe wel een lange broek aan, anders kom je er niet in.
Wanneer je daarna een stukje op de stoep door loopt, krijg je links een prachtig aangelegde boulevard. Je ziet dan in de verte een bekend Zweeds woonwarenhuis, maar daar moet je niet heen. Aan het eind van deze boulevard ga je rechts af. Je loopt dan op een aangelegde landtong. Aan het eind daarvan staat een fort, waarin een museum gevestigd is.
Aan je linkerhand zie je in de verte Al Lulu Islands liggen; kunstmatige eilanden die uit rood woestijnzand bestaan, een wonderlijk gezicht. Hierop moeten een wildreservaat, theehuizen en een museum gerealiseerd worden.
Maar wat ik nou het allerleukste vond: het Abu Dhabi Heritage Village! Dat ligt bijna aan het einde van de landtong. Je bent moe en dorstig, hebt het bloedheet en ziet dan een “authentiek” Arabisch poortje aan je rechterhand.
Als je hier doorheen loopt voel je je een woestijnreiziger die een oase betreedt. Mensen, winkeltjes met Arabische spullen, een kameel op een stuk woestijnzand en het allerlekkerste: een strandje waar in het zand tafels en stoelen staan, met parasols er boven.
Daar kun je de lekkerste, meest exotische, verse vruchtensappen bestellen. Die drink je terwijl je aan een groenblauwe branding zit en aan de overkant de skyline van Abu Dhabi ziet!
Deze herinnering aan Abu Dhabi is voor mij onvergetelijk!