10x de mooiste skylines én de geheimste uitkijkpunten image
Eric Verhoeven

10x de mooiste skylines én de geheimste uitkijkpunten

Je hebt van die skylines die uit duizenden te herkennen zijn, zoals deze tien. De Columbus-redactie en Reisreporters wijzen je op de allermooiste en minst drukke uitkijkpunten.



Een van de bekendste skylines ter wereld: New York (Foto: Reisreporter Mryn74)



New York City, VS



Op dit lijstje mag New York uiteraard niet ontbreken. Met het Empire State Building, het Chrysler Building en het iconische Vrijheidsbeeld is dit misschien wel dé bekendste skyline van allemaal.



Columbus-tip: Het is allang geen geheim meer, maar het blijft een goede tip: neem de Staten Island Ferry waarmee je langs het Vrijheidsbeeld vaart met uitzicht op de skyline van Manhattan. Of wijk uit naar Roosevelt Island, voor een paar dollar te bereiken met de kabelbaan. 





De verlichte skyline van Shanghai vanaf de Bund (Foto: Reisreporter marcelopreis)



Shanghai, China



Nog zo’n bekende is de voortdurend veranderende skyline van Shanghai met de iconische Oriental Pearl TV Tower. ’s Avonds verzamelen tientallen mensen zich op de Bund’, de promenade aan de overkant van het water, en maken zich klaar voor de spectaculaire, dagelijkse lichtshow. 



Reisreporter-tip: ‘Bovenin het Hyatt-hotel, op het dak heeft men een lounge bar gemaakt met relaxte muziek, lounge banken en een soort buitenterras. Door de hotelhal in te lopen kom je in een indrukwekkende hotellobby. Je loopt naar de liften en gaat naar de 32e verdieping. Daar bestel je een lekker drankje en je geniet van een fenomenaal uitzicht. Vooral als de avond is gevallen en het is donker, dan worden de gebouwen langs de Bund fraai verlicht,’ Reisreporter Bergwerk





In Dubai kan het niet hoog genoeg (Foto: Reisreporter adelheid)



Dubai, Verenigde Arabische Emiraten



Dubai staat wereldwijd bekend om haar torenhoge wolkenkrabbers. Niet zo gek dus dat dit een van de meest iconische skylines ter wereld is. Het mag dan ook geen verrassing heten dat je hier het hoogste gebouw van de wereld vindt, de Burj Khalifa met een hoogte van 828 meter.



Reisreporter-tip: ‘Als je van een prachtig uitzicht over Dubai wilt genieten ga dan een drankje drinken in de buitenbar op de 43ste verdieping van het 4 points by Sheraton hotel aan de Sheikh Zayed Road, de weg met uitzicht op alle grote gebouwen van Dubai. Je kunt rondlopen zodat je van alle kanten Dubai kunt bekijken,’ Reisreporters Esthers





De skyline van Kuala Lumpur met de Petronas Towers (Foto: Reisreporter DennisWierenga)



Kuala Lumpur, Maleisië



Iconisch in de skyline van Kuala Lumpur zijn de Petronas Towers, twee identieke, puntige torens die worden verbonden door een dubbele loopbrug op een hoogte van 170 meter. Op de 82e verdieping bevindt zich een observatieplatform waarvandaan je uitkijkt over de stad.



Reisreporter-tip: ‘Als je net de hele dag door Kuala Lumpur hebt gelopen en je bent benieuwd hoe de stad er van bovenaf uitziet, heb ik een goede tip voor je! Midden in de stad is het Traders hotel gevestigd. Dit hotel heeft een rooftopbar waar je gratis naartoe kan voor een prachtig uitzicht over de stad. Het enige wat je hoeft te doen is even je tas laten controleren en de portier vertellen dat je naar de bar wilt. Een drankje doen in de rooftopbar, met zwembad, is uiteraard mogelijk. De drankjes zijn wel een beetje prijzig,’ Reisreporter Natasjavdf.





Kenmerkend voor de Londense skyline is onder andere de London Eye (Foto: Reisreporter JanKranendonk)



Londen, Groot-Brittannië



De Big Ben, de Londen Eye, de Tower Bridge... De skyline van Londen kent genoeg iconen. Een groot deel van de toeristen bezichtigt deze skyline vanuit het reuzenrad Londen Eye, met uitstekend uitzicht op de Theems en de Big Ben.



Columbus-tip: Voor een gratis uitzicht over Londen zijn er twee mogelijkheden: ga naar de bovenste verdieping van het museum Modern Tate of reserveer een gratis ticket voor een bezoek aan het observatieplatform en de daktuin van Skygarden op 155 meter hoogte.





Chicago is rijk aan unieke architectuur (Foto: Reisreporter Esthers)



Chicago, VS



Chicago staat bekend om haar bijzondere architectuur. Van futuristische sculpturen zoals the Bean tot enorme wolkenkrabbers zoals de Willis Tower, voorheen Sears Tower. Vaar over Lake Michigan voor het beste zicht op de imposante skyline.



Columbus-tip: Zoek de hoogte op. Niet die van de Willis Tower, maar die van het John Hancock Building. Neem gratis de lift naar de 96e verdieping, bestel een drankje in de skybar en geniet van het uitzicht over de stad.





Het iconische Sydbey Opera House in de haven van Sydney (Foto: Reisreporter damfschoenmakers)



Sydney, Australië



Kenmerkend voor de skyline van Sydney is het wereldberoemde Sydney Opera House, dat niet uit een maar meerdere concertgebouwen bestaat. Het ontwerp doet sterk denken aan een zeilboot. Niet gek, want de architect was een fervent zeiler.



Reisreporter-tip: ‘Als je in Sydney bent moet je absoluut naar Milson's Point gaan. Vanaf de kade heb je het meest fantastische uitzicht met op de voorgrond de Harbour bridge en op de achtergrond het Opera House. Prachtig!!,’ Reisreporter pascalkw



Het stadsbeeld van Parijs wordt gekenmerkt door de Eiffeltoren (Foto: Reisreporter dijkstrairis)



Parijs, Frankrijk



Denk je aan Parijs, dan denk je aan de Eiffeltoren. De constructie werd ontworpen door Gustav Eiffel als onderdeel van de wereldtentoonstelling in 1889. De toren tekent de skyline van Parijs.



Reisreporter-tip: ‘Van op de top van Tour Montparnasse heb je een prachtig uitzicht over de stad Parijs en vanaf een hoogte van 225 meter zie je het stratenpatroon van de stad en ook de bekende gebouwen zoals de Eiffeltoren, Dome des Invalides, Arc de Triomph en vele andere,’ Reisreporter LRison





In ons eigen landje vind je de fraaie skyline van Rotterdam (Foto: Reisreporter raymsfotosite)



Rotterdam, Nederland



Voor een iconische skyline hoef je niet de hele wereld over te vliegen. In ons eigen landje is namelijk óók een indrukwekkkende te vinden. We hebben het natuurlijk over Rotterdam, met de Erasmusbrug en de Euromast als meest in het oog springende bouwwerken. 



Reisreporter-tip: ‘Met de watertaxi van Hotel New York naar de Markthal in Rotterdam is een erg leuke ervaring. Je vaart over de Maas langs de Erasmusbrug, erg leuk om vanaf het water een keer te zien,’ Reisrepor JannekeSpijkers.





De kleurrijke handelskade van Willemstad (Foto: Reisreporter joostboerman)



Willemstad, Curaçao



Een skyline hóéft niet per se uit hoge gebouwen te bestaan. Neem de ‘skyline’ van Willemstad op Curacao. De felgekleurde huisjes op de handelskade zijn direct herkenbaar. Het beste uitzicht op de kade heb je vanaf de Koningin Emmabrug.



Columbus-tip: Steek de Koningin Emmabrug over en ontdek muurschilderingen in de wijk Otrobanda die even kleurrijk zijn als de handelskade zelf. De schilderingen zijn een initiatief van kunstenaar Garrick Marchena die probeert op deze wijze kleur te geven aan lokale wijken.