Istanbul

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Blauwe moskee

Istanbul,
Turkije


Ik heb heerlijk genoten van een paar dagen Istanbul, samen met mijn zus. Natuurlijk zijn we ook in de Blauw moskee geweest. We waren hier heel vroeg in de ochtend, om de drukte voor te zijn. Dat was maar goed ook want zelfs voor openingstijd stonden we dus al in de rij. Ben wel benieuwd hoe lang die rij dan geweest is later op de dag eigenlijk...

Maar goed, na kort wachten mochten we dus de schoenen uit doen, in een klein plastic zakje proppen, sjaal mooi om ons hoofd wikkelen en ik kreeg nog een prachtige rok om over mijn eigen rok te wikkelen. Daarna mochten we het hoekje om naar binnen.... Wat is dat geweldig!! Het was ook ons eerste ding wat we bezochten, maar dan nog vond ik het erg indrukwekkend. Wat een geweldige ruimte en wat een prachtige versieringen, wat een prachtige kleuren. SUPER!

De foto is de hoofdkoepel van de moskee. Ik vond het erg lastig om zonder statief en zonder flits een mooie scherpe foto te schieten die ook nog een mooie compositie had. Gelukkig kon ik wel een hekje als steuntje gebruiken. 2,5 seconden sluitertijd uit vrije hand is onmogelijk.