Istanbul reisinfo

Een stad met een bruisend nachtleven. Een stad met moskeeën, galeries en musea. Een stad met een interessante geschiedenis en een grote variëteit aan activiteiten. Wat wil je nog meer? Met ongeveer 10 miljoen inwoners is Istanbul de grootste en meest moderne stad van Turkije. Struin door de stad, snuif de geuren van de markt op en kom tot rust in een hamam.

 

Highlights van Istanbul

Sultanahmet

Dit is de bekendste wijk van Istanbul en de belichaming van het oude Constantinopel, met een overvloed aan moskeeën en historische bouwwerken zoals de Hagia Sophia, de Blauwe Moskee en de Byzantijnse Hippodroom. Enige nadeel? Veel toeristen.


Kadikoy

Wie een minder toeristisch gedeelte van de stad wil ontdekken, kan het beste naar Kadikoy gaan. Deze traditionele, overwegend islamitische wijk aan de Bosporus is het culturele centrum van het Aziatische deel van de stad. De vele cafés en restaurants trekken vooral locals en je kunt hier dan ook het echte Istanbul proeven. Je bereikt de wijk met de veerpont vanaf het Europese deel van de stad.


Moskeeën

Istanbul is een ware delicatesse voor cultuurminnaars – je komt op elke straathoek wel een museum, moskee of galerie tegen. Van de vele moskeeën is de Sultanahmet Moskee, ook wel de Blauwe Moskee genoemd, de meest indrukwekkende. Ook de Hagia Sophia is een bezoekje waard. Dit 1500 jaar oude bouwwerk is de oudste kerk van de stad en makkelijk te herkennen aan haar indrukwekkende koepels.Galatasaray Hamami

Je bent het wandelen zat en wilt even tot rust komen? Dan is deze hamam de perfecte plek. Het is de meest authentieke hamam van Istanbul en onderscheidt zich door de vijfhonderd jaar oude koepel van blauw lood. Het badhuis werd in 1481 in opdracht van de Sultan gebouwd om de hoogste rangen van het leger op een gezonde manier te laten ontspannen. En ontspannen doe je hier snel na een heerlijke scrub of een massage.Uitgaansleven

Kadife Sok in Kadikoy is de uitgaansplek bij uitstek. Hier vind je naast 300 cafés en restaurants ook leuke clubs. Voor goede alternatieve bands en indie-rock is de Karga Pub een prima startplek. Het dansen even zat? Neem de trap naar boven en je bevindt je in een galerie voor videokunst en installaties. Ook de Nardis Jazzclub in het historische centrum, dicht bij de Galatabrug, is een bezoekje waard. De underground club is opgericht door de beroemde Turkse gitarist Önder Focan. Zelfs de entree geeft een waar undergroundgevoel; het is een piepkleine deur in een stenen gebouw.

Laatste Istanbul Artikelen

Met onze reisgids Istanbul ben je altijd op de hoogte van het laatste nieuws en artikelen.

Voordeel
Door: Emily Gohres
De 50 beste voordeeltips van 2015

21 dec 2015, We hebben het afgelopen jaar veel artikelen geschreven over hoe je zo voordelig mogelijk kunt reizen. Nu het einde van het jaar in zicht is, brengen we je een overzicht van al onze super handige voordeeltips uit 2015. Doe er je voordeel mee in 2016.

1
Reisnieuws
Door: Tom Aussems
Must-see: 8 architectonische hoogstandjes

21 nov 2015, Oude volkeren lieten structuren achter die de tand des tijds, verbazingwekkend genoeg, doorstonden. Hun architectuur is eeuwen na dato nog net zo verbluffend als toen.

0