Turkije Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Hotel ‘gijzelt’ toeristen

Gepubliceerd: 24 nov 2008
0

Fame Residence Lara, een hotel in de Turkse kustplaats Antalya, 'gijzelde' zaterdag honderdvijftig Belgische en Franse toeristen. De merendeels oudere hotelgasten moesten ineens 275 euro per persoon betalen om eten en toegang tot hun kamers te krijgen. Aanleiding waren de openstaande schulden van de failliete Belgische touroperator Christophair.

Chantage
De toeristen boekten het hotel via reisbureau Voyages à Tout Coeur, partner van Christophair. Toen bekend werd dat Christophair failliet was gegaan, blokkeerde het hotel de magneetkaarten van hun kamers. Ook werden ze uit het restaurant gezet en kregen ze hun paspoorten niet meer terug. Sommigen zaten uren in de gang van het hotel te wachten op een oplossing. 'Wij wisten net als iedereen pas sinds vrijdag dat Christophair de boeken heeft neergelegd en hebben het idee dat wij nu opdraaien voor hun schulden’, aldus Richard Naujokas van Voyages à Tout Coeur. ’We probeerden de gevraagde geldsom zo snel mogelijk bijeen te krijgen, maar dat neemt niet weg dat mijn klanten werden gechanteerd. Het is niet normaal om ouderen op deze manier te behandelen.' Volgens het Turkse hotel heeft het failliete Christophair nog een bedrag van 80.000 euro aan reserveringen openstaan. Het Garantiefonds Reizen heeft daarvan inmiddels de helft uitbetaald, maar voor de andere helft moet nog naar een oplossing worden gezocht.
Inmiddels kunnen de hotelgasten weer gewoon hun kamers in en vakantie vieren. Ze moeten hiervoor wel 90 euro per nacht betalen. Dit bedrag kan bij thuiskomst teruggevorderd worden van het Garantiefonds Reizen.
deel dit artikel met je vrienden:
Meer Turkije artikelen
Reisnieuws
6x de bijzonderste voorjaarsverschijnselen op reis

03 apr 2017, Nu de zon weer schijnt en de lucht weer blauw is laat de natuur zich weer van haar beste kant zien. Wij maakten een opsomming van de bijzonderste natuurverschijnselen in de lente, van Nederland tot Vietnam. Wat ons betreft zijn ze allemaal een tri...

0
Reisnieuws
Doodzonde! 10 bezienswaardigheden in no-go areas

23 mrt 2017, Deze plekken hebben tenminste twee dingen gemeen. Eén: ze zijn stuk voor stuk indrukwekkend. En twee: ze liggen stuk voor stuk in een gevaarlijk conflictgebied. Deze tien interessante bestemmingen laat je de komende tijd dus maar beter links ligg...

0
Reisnieuws
Budget tripje in Europa? De 8 beste budget airlines

13 mrt 2017, Nergens ter wereld heeft de opkomst van budgetvluchten het reizen zó beïnvloed als in Europa. Adviesbureau Skytrax stelde een top 8 samen van Europa's beste budget airlines, gebaseerd op beoordelingen van passagiers.

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.