Sichuan foto's & tips

Tsampa

Tsampa (gemaakt in Sichuan)
Door: sidonius
Tsampa is traditioneel voedsel voor de Tibetanen. Van meel, yakboter en zout worden kleine bolletjes gedraaid die worden gegeten. Heel voedzaam (en niet lekker). We aten dit bij mensen in een jurt, de nomadentent van de Tibetanen. Er wordt yakboterthee bij gedronken. Erg vet! Dit stilleven is een houten kistje waarin de ingredienten van de tsampa worden bewaard.

Info over deze foto met tip

  • Reisreporter sidonius
  • Aantal keer bekeken 419
  • Geplaatst op 18 mei 2008
  • Land Tibet
  • Stad/Regio Sichuan
  • Categorie Overig
  • Camera PENTAX Corporation: PENTAX Optio 555
  • Belichtingstijd 10/600
  • Diafragma f/3.3
  • Brandpuntsafstand 12.8mm
  • ISO 64
  • Flits Nee
deel dit artikel met je vrienden:
Meer Sichuan inspiratie

Aan de rand van het Yamdruk Tso, bij het dorp Nagartse, troffen we deze trekker volgeladen met hout. Hout is een kostbaar iets in Tibet, eer groeien bijna ge...

>>

Wij hebben een nacht gelogeerd bij Tibettanen. Dat was een hele belevenis. (zie tip). Op de foto zie je een zoon van een Tibetaan. Hij drinkt yakboter thee. ...

>>

Een moeder (of oma?) met haar (klein)kind in Nagartze, een plaatsje aan het Yamdruk Tso. Aan de gezichten kun je goed zien hoe hard het klimaat is, hoog, dro...

>>

5 reacties bij foto met tip "Tsampa"

hestermaasdam

Door: hestermaasdam • Geplaatst op

mooi vastgelegd en uitgelegd!!

Bowral

Door: Bowral • Geplaatst op

Ik ruik het hier dwars door mijn beeldscherm .... ;-)
Mooie foto, hoor!

gorke

Door: gorke • Geplaatst op

Dat heb je mooi vastgelegd Fransje, jij hebt dit toch wel mooi weer meegemaakt en je bijschrift is zeer informatief.

Bergwerk

Door: Bergwerk • Geplaatst op

Ha Fransje. Weer een mooie plaat hoor! Mooi en realistisch in beeld gebracht. Goed dat de achtergrond nauwelijks zichtbaar is. Ik vind het kleurgebruik mooi en de detailering erg goed. De tekst ondersteunt je foto prima. Goed werk.
Groet, Ruud

Lione Kolsteren

Door: Lione Kolsteren • Geplaatst op

Mooi stilleven!

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.