Thailand

Ontslag en verbouwing, maar de tickets zijn geboekt.

kidsontour was hier op 2008-10-04 Gepost op: 2008-10-04 0 reacties.
Ontslag en verbouwing, maar de tickets zijn geboekt.
Zaterdag 28 juni 2008. Nederland.

Nog precies vier maanden en dan vertrekken wij richting Bangkok. Inmiddels zijn de tickets geboekt. De tickets voor de heenreis hadden we een aantal weken geleden al geboekt via Air Berlin. De terugreis was toen nog niet te boeken. We hebben dus een enkeltje Dusseldorf - Bangkok gekocht voor euro 870,- voor ons alle vijf. Het was wel even spannend wat we voor de terugvlucht zouden moeten betalen, want de planning was rond de kerst terug te gaan. Afgelopen donderdag kreeg ik een email van Air Berlin dat de terugvlucht te boeken was. De prijs was euro 1281,- voor vijf personen!! Wel iets duurder dus dan de heenreis, maar in totaal vliegen we voor euro 2151,- naar van Dusseldorf naar Bangkok (en terug!!). We zullen heenvliegen op 28 oktober en terug op 29 december. De eerste stap is dus gezet!! Nu kunnen we ook de vlucht Bangkok - Hanoi, de accommodatie voor de eerste dagen en de accommodatie voor de kerst gaan boeken.

Verder zijn we nog niet veel met voorbereiden bezig geweest. Het duurt natuurlijk ook nog vier maanden, en er zijn wat dingetjes tussengekomen. Zo zijn we nog druk bezig met een verbouwing. We groeien een beetje uit ons huis, dus hebben meer ruimte nodig. Na twee dakkapellen op zolder geplaatst te hebben, vonden we dat ook de badkamer wel vernieuwd moest worden. We hadden voldoende tegels over voor het toilet beneden, dus die ging in een moeite door. Nu valt de huiskamer een beetje in het niet, dus ook die wordt onderhanden genomen. Kortom, we zitten al twee maanden in de zooi, maar vanaf nu wordt het beter......

Daarnaast ben ik tussen de bedrijven door ook nog ontslagen. Mijn werkgever vond werkende moeders uberhaupt al erg lastig, en dan ook nog twee maanden ouderschapsverlof aanvragen was voor hem de welbekende druppel. Gek he, dat er in deze tijd nog werkgevers zijn die vinden dat moeders niet horen te werken. Maar afijn, ik heb een nieuwe baan gevonden, die dichterbij is en ook nog eens beter betaald. Daar ga ik 1 juli beginnen. En van de afkoopsom van mijn vorige werkgever kunnen we zo ongeveer de hele reis financieren. Dus zo zie je maar, uiteindelijk komt alles weer goed.

Nog een laatste dingetje: wij hebben ook besloten een goed doel aan onze reis te verbinden. Wij hebben eens gelezen (volgens mij ook van een gezin via jullie site) die met een knuffel op reis gingen en waar familie en vrienden opdrachten konden geven de knuffel op de foto te zetten. Onder het mom van 'beter goed gekopierd dan slecht verzonnen' willen wij dit ook gaan doen. Als de originele bedenker hier bezwaar tegen heeft, mag hij ons dat laten weten, anders willen wij het volgende doen. De lievelingsknuffel van Marijn is Ernie, ons allen welbekend van Sesamstraat. Ernie mag ook mee op reis en zal tegen betaling op de foto gaan. Ons doel is nog niet bekend, het zal in ieder geval iets in Cambodja zijn, een school, project of iets dergelijks. Als iemand een leuk project weet dat gesteund kan worden, horen wij dat graag.
0
0
Alle blogs van kidsontour
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.