Oostkust Thailand

Ko Samui

jbbtangelder was hier op 2009-08-06 Gepost op: 2009-09-24 0 reacties.
Aangekomen op het vliegveld bleek dat er toch nog mensen waren die het ook aan durfde. Toen het vliegtuig in, voor een vlucht van maarliefst 40 min.. Dit ging goed, en zijn veilig geland op het eiland ko samui wat aan de oostkust van thailand ligt. Ook hier hadden we binnen no time vervoer naar ons verblijf aan big buddha beach, shambala bungalows. Hier zullen we 6 nachten verblijven.. Ook dit is weer een erg gastvrij verblijf.. Ons strandhutje is ruim, en we zitten pal aan het strand..We hebben de eerste dag op big buddha beach doorgebracht.. Hier was de zee ook niet al te helder doordat het wat wilder was. In het restaurantje hebben we het meeste gegeten. Hier werkte wel een grappige jongen. We weten niet hoe ze het volhouden maaar ze werken echt elke dag, van 8 tot 9 uur s avonds.. Respect. We hebbe voor de 3e dag een safari geboekt.. Dit was erg leuk, en een goede manier om het eiland te zien. We gingen als eerst een rit op een olifant maken.. Dit was wel leuk, en hobbelig. Daarna hadde we een olifanten en apen show, en toen nog een thai boks demo.. Daarna stapte we weer de 4x4 jeep in. Om door te rijden naar de big buddha tempel, ook dit was erg mooi. Na de buddha gingen we naar een soort dorpje voor monniken.. Hier was een mooie tempel een buddha en de lady monk met veel armen.. Dit was echt heel mooi, hoe ze het kunnen maken. Daarna op naar de heuvels waar we echt hele steile heuvels bereden, echt lache.. Op de weg naar het restaurant stopte we op een rubberplantage dit was wel leuk om te zien.. De chauffeur had iets in zijn hand.. Dit bleek een enorme spin te zijn.. Barry heeft hem over zijn arm laten lopen.. We reden verder naar het restaurant waar we een thaise lunch zouden krijge , erg lekker. Met een mooi uitzicht. Toen reden we door naar de magic garden.. Dit was een tuin van de eigenaar van de plantage, er staan allemaal beelden die hij heeft uitgehakt.. Deze tuin is pas ontdekt toen de man overleed, en sindsdien een bezienswaardigheid. Dit was erg mooi m te zien. Hierna gingen we verder door de bergen en zijn op een punt gestopt waar we een mooi uitzicht hadden op het strand. Verder zijn we nog naar een waterval gegaan.. En naar de mummified monk. Dit is een tempel met een mummie van een overleden monnik, hij is in 1973 overleden terwijl hij in de kleermakerszit zat. Ze hebben hem zo gelaten en sindsdien is hij een plek geworden waar men kan bidden. Hierna werden we naar ons hotel gebracht.
Die avond zijn we naar het stadje Chaweng geweest, dit is het populairste gedeelte van Ko Samui.. en het meest toeristisch!
Hier hebben we een beetje gewinkelt in de lange winkelstraat.. we liepen langs een winkel met schilderijen, waar Mariska iets zag uit haar jeugd (waar ze een trauma van heeft overgehouden)
Silhouetten tekeningen… en tot ons verbazing was de man die dat deed Nederlands.
Hij woonde in Thailand omdat het leven in Nederland hem niet beviel, hier kon hij zijn gang gaan en niets hoefde.
Na enig aandringen heb ik van mezelf een silhouet laten maken, hij knipte het uit zijn losse hand.. en het leek precies! Knap!
Nou de eerste kregen we gratis, om te kijken of het wat was.. Maar toen heeft mariska zich ook maar overgegeven.. nou was het leuke dat we mochten betalen wat we wouden. Hier kregen we nog een heel verhaal over hoe hij hier en over de wereld dacht. Hij had wel grotendeels gelijk!
Nou na een aantal winkels verder zijn we weer in een local bus gestapt en weer terug gegaan.
De volgende dag zijn we naar Chaweng Beach geweest.. het was een erg mooie dag en lekker warm! Het strand hier was anders dan waar wij zaten. Het was mooi helder en lekker kalm.
Hier konden we ons wel een dagje vermaken! ’s Middags hebben we lekker sate gegeten, wat klaargemaakt was op de bbq. Er zaten her en der vrouwtjes met een bbq en maakte ter plekke een heerlijk pittige salade, voor weinig uiteraard!
De volgende dag, wouden we naar Lamai beach gaan maar het wachten was op vervoer maar kwam niet, dus maar besloten op ons eigen strand te gaan liggen! De dag hierna is het ons toch gelukt, en waren we op lamai beach.. dit leek wel op chaweng maar hier was er een koraal rif dicht bij de kust. En uiteraard waren we onze snorkels vergeten! Maar goed, vandaag was het ook erg warm en heeft Maris haar nagels laten doen door een thais vrouwtje.

Nou de tijd op Ko Samui zit er voor ons al weer op, en we gaan verder naar het kleinere zusje Ko Tao..
0
0
Alle blogs van jbbtangelder
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.