Noordoost Thailand

Olifanten , Tempels en .... de Efteling !!!

ciske was hier op 2011-01-31 Gepost op: 2011-02-03 6 reacties.
Precies 24 uur nadat we thuis vertrokken zijn checken we in Chiang Rai in. Beetje gesloopt zijn we wel , maar na 'n uurtje liggen en gedouched te hebben gaan we de stad verkennen. We komen op de avondmarkt die veel groter is dan we gedacht hadden. Er zijn verschillende pleinen waar je de lekkerste gerechten kunt krijgen voor nog geen E 2,-. We strijken neer op 'n plein waar ook nog een show opgevoerd wordt. Voor E 12,- hebben we samen heerlijk geeten 'n paar biertjes gedronkenen genoten van de show , maar om 21.00 u. zijn we total loss en besluiten we ons nestje op te zoeken.

De volgende morgen laten we ons met 'n tuk-tuk naar de Witte Tempel brengen, wat 'n toeristenattractie. 'N file aan bussen trekt voorbij. Wij wachten even want volgens mij ligt het op 'n doorreis route vanaf Chiang Mai en als de hordes weg zijn gaan wij het komplex bekijken. Het is wel heel apart om te zien zo'n witte tempel , het ziet er vanaf afstand uit of het erop gesneeuwd heeft.
Als we terug rijden vragen we de tuk-tuk chauffeur om ons af te zetten bij het Hill Tribe museum. We willen graag Hill tribes bezoeken en het is wel fijn als je daar van tevoren iets vanaf weet. We komen erachter dat de Longnecks naar Thailand zijn gehaald puur voor het toerisme. Voor Hans is nu de zin al over om er naar toe te gaan. Maar we spreken met onze tuk-tuk chauffeur [ mr. Somnuek ] af dat hij ons morgenvroeg om 9.00 uur op komt halen voor 'n dagtrip olifanten en Hill tribes.

Om 8.50 u. staat mr. Somnuek al stralend voor ons hotel te wachten , en na een mooi tochtje door de bergen komen we aan bij de olifanten. Er staat er een voor ons klaar en we laten ons er heerlijk op vervoeren. Je kunt dit wel zielig vinden voor die dieren maar we hebben gelezen als je het niet doet dan gaan ze met die olifanten naar Bangkok om daar geld met ze te verdienen. Dus is het toch beter om ze hier in de natuur te laten. We trekken door de rivier , langs dorpjes en heuvels. Heerlijk zo kan ik toch de bergen in al is het dan op de rug van een olifant.
Nadat we de olifanten nog gevoerd hebben gaan we met de tuk-tuk richting Longnecks. Daar aangekomen moeten we Bht.300,- [ dit is E 7,50 ] entree betalen wat relatief veel is voor hier. Ik heb daar verder geen problemen mee maar wat ik hier zie overtreft alles.
Je hebt een trail van 1,5 km. en om de 500 m. zit een andere stam. Als je bij een stam aankomt gaan ze allemaal klaar staan en doen hun dansje , daarna wijzen ze op hun donatiebox ! ! Ik vergelijk het met het poppentheater in de Efteling , op het moment dat je langs loopt beginnen de poppetjes te dansen. Voor de rest bestaat het uit souveniersstalletjes waar ieder z'n eigen souveniers verkoopt. Zo hebben we in no time 4 verschillende stammen gezien , de Akha, de Yao, de Lahu en de Longneck karen. Ik vraag me af hoelang dit nog kan duren want als je ziet hoe verveeld die kinderen nu al zijn dan kan ik me niet voorstellen dat ze zich nog langer als aapjes laten behandelen.
Misschien zijn we op onze vorige reizen ook wel te veel verwend door verschillende echte ethnische minderheden te bezoeken maar ik krijg hier toch wel een rare bijsmaak van.

We eten met mr. Somnuek in een thais tentje langs de weg. We betelen E 3,50 voor 3 gerechten , 2 biertjes en een water. Daar na gaan we naar de Zwarte tempel. Hier wordt de black cow vereerd en de horens komen dan ook overal terug. Het is meer een museum waar een kunstenaar zich enorm uitgeleefd heeft. Heel apart omdat alles zwart is.
We rijden terug naar Chiang Rai en ik neem een heerlijke Thaise massage omdat ik vind dat mijn lijf dat wel verdient heeft.
's avonds weer lekker geeten , lekker terrasje en morgen trekken we verder richting Golden Triangle naar het rustige grensplaatsje Mae Sai.

Zal proberen foto's toe te voegen maar ik ben niet zo zeker van die computer hier anders doe ik het de volgende keer.
0
6
Alle blogs van ciske
 

6 reactie(s) bij "Olifanten , Tempels en .... de Efteling !!!"

 • profile image comment

  Met interesse gelezen. Hoewel mijn Noord Thailand reizen al meer dan 20 jaar geleden zijn gemaakt kan ik me nog wel herinneren dat ik meer originele stammen heb bezocht. Toen zeker nog geen efteling gevoel.

  Door Jan10e • geplaatst op 2011-08-07 21:59:51
 • profile image comment

  Leuk je reisbelevenissen te mogen lezen.

  Door Willemien • geplaatst op 2011-02-03 23:39:48
 • profile image comment

  Leuk om met jullie "mee te reizen"! Geniet van jullie verdere reis!

  Door GrietBuis • geplaatst op 2011-02-03 18:38:04
 • profile image comment

  Fijn telezen dat het goed gaat daar,Heerlijk genieten maar!!!!!

  Door schenkel • geplaatst op 2011-02-03 18:28:11
 • profile image comment

  Geniet ervan mensen! Paul

  Door Bowral • geplaatst op 2011-02-03 14:47:09
 • profile image comment

  Mooi is de witte tempel hè? Leuk even iets van jullie te lezen, veel plezier nog. Groetjes, Margo

  Door gorke • geplaatst op 2011-02-03 12:42:08

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.