Noord Thailand

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Kleine webgriezel

Noord Thailand,
Thailand


Wij zij in het Noorden van Thailand in de buurt van Pai. Op het programma staan wat uitstapjes om bergvolken te gaan bezoeken. Het is niet mijn favoriete onderdeel van rondreizen om volkeren te gaan bezoeken… ik voel me altijd wat opgelaten. Gelukkig wordt veel goed gemaakt door een wandeltocht er naar toe. We komen langs een steile helling vol met spinnenwebben (en holletjes).

Een spinnenweb is een constructie bestaande uit spinsel dat dient als vangnet voor vliegende of springende prooien. Een spinnenweb is zeer licht maar erg stevig, de draden zijn zo dun dat ze niet worden opgemerkt door insecten. De vorm en positie hangt samen met de prooikeuze van de spin.
Meestal zijn de draden van het spinnenweb voorzien van kleefstof. Als de prooi in het web vliegt blijft deze aan de webdraden plakken. De spin heeft zelf weinig last van de kleverige draden. De draden van het web zijn niet volledig maar met druppels lijm bedekt. De spin loopt als het ware tussen de lijmdruppels door. Ook zijn er in een spinnenweb 'loop'draden aanwezig zonder lijmdruppels; de spin gebruikt deze draden om zich in het web te verplaatsen zonder in zijn eigen web te verstrikken. (bron: Wikipedia)