Prachtig: de plek waar water en rotsen elkaar ontmoeten image
Bob

Prachtig: de plek waar water en rotsen elkaar ontmoeten

Het dramatische uitzicht van scherpe rotsen en hoge kliffen waar de golven tegen aan breken, verveelt nooit. Columbus heeft een aantal prachtige plekken voor je uitgezocht waar dit machtige natuurgeweld plaatsvindt.

1. Ko Tapu





Ko Tapu in Thailand (Foto: Columbus Reisreporter RVerbeek131)



Ko Tapu is een 20 meter hoge rots, omringd door water. Het lijkt net alsof de rots zo uit de zee is opgestegen. Hij komt aan zijn eigenaardige vorm door de suizende wind en het geklots van het water tegen de rots. Ko Tapu is een toeristische attractie geworden door de James Bond film uit 1974, desalniettemin is de rots een indrukwekkende verschijning dat een bezoek waard is.



2. Arpoador





Zonsondergang in Arpoador (Foto: Columbus Reisreporter Wemar)



Het kleine strandje tussen Ipanema en Copacabana is een populaire plek voor surfers. Er is geen betere plek om de zonsondergang te zien dan bij Arpoador. Vanaf de Arpoador Rock heb je een prachtig uitzicht op de rotsgebergte waar de zon langzaam onder verdwijnt.  



3. Hana Highway





Hana Highway in Hawaii (Foto: Columbus Reisreporter GK)



Deze weg loopt aan de oostkust van Maui op Hawaii. Een spectaculaire weg, waarbij je eigenlijk bij elke haarspeldbocht haast wel moet stoppen om van het uitzicht te genieten. Onderweg bewonder je de kleine riviertjes en indrukwekkende watervallen vanaf de hoge rotsen.  



4. Canyon Sumidero





Canyon Sumidero in Mexico (Foto: geervannesmeed)



Deze kloof in Mexico, bij het dal van de Grijalva, is ontstaan door een geologische breuk. Met de boot vanaf Chiapa de Corzo kan je er komen. De spectaculaire tocht komt langs deze kliffen die wel duizend meter hoog zijn. Je mag de kliffen niet meer invaren uit veiligheidsoverwegingen.



5. Horseshoe Bend





Horshoe Bend in de Verenigde Staten (Foto: Columbus Reisreporter ErwinenManon)



Een opvallende verschijning is deze bocht van de rivier de Colorado in de vorm van een hoefijzer. Langs de rivier steken rotswanden van wel 300 meter hoog uit. De rotsen en de bocht zijn gevormd door dat het water altijd de weg zoekt met de minste weerstand. Vaak is dat de kortste weg en dan ontstaan er een bocht. Maar geen nog zo spectaculair als deze.



6. Arnarstapi





Anarstapi in IJsland (Foto: Columbus Reisreporter Jan10e)



Dit vissersplaatsje in IJsland ligt aan de westkust bij Reykjavik. De lava is hier regelrecht de zee ingelopen, met als gevolg rotsen die boven het water uitsteken. Ook de kliffen zijn spectaculair om te zien.



7. Cliffs of Moher





De Cliffs of Moher in Ierland (Foto: Columbus Reisreporter zuidermark)



De Cliffs of Moher is een van de meest bijzondere bezienswaardigheden in Ierland. De kliffen steken, met een hoogte van 240 meter, fel af tegen de zee. Door de mist die vaak rond de kliffen hangt, krijgt het landschap altijd een mysterieuze uitstraling. Wil je een bezoekje wagen, ga dan ’s ochtends vroeg of aan het begin van de avond, om zo de toeristenstroom van de middag te ontwijken.