Chiang Mai

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Een oase met olifanten, middenin de stad

Chiang Mai,
Thailand


Middenin het stadscentrum, maar toch verscholen (achter een andere tempel) ligt een verrassend imposante [url="http://www.columbusmagazine.nl/azie_en_midden-oosten/thailand/chiang_mai/reisreporter/fotos/324811.html" target="_blank"]tempelruïne[/url], genaamd Wat Chedi Luang. Het is een piramideachtig gebouw dat vooral in het oog springt vanwege de rij enorme olifanten die halverwege de hellingen staan opgesteld. Ze staan er niet allemaal meer, en dat is niet het enige dat niet meer intact is. Zo zijn de voormalige trappen omhoog nu uitgesleten gladde hellingen en rest van het bovenste gedeelte niet meer dan een gehavende steenmassa.
De reden hiervoor is een aardbeving in het jaar 1545. Gebouwd rond het jaar 1401 was de tempel oorspronkelijk ruim 90 meter hoog, daar is nu zo’n 60 meter van over. Genoeg echter om nog steeds indrukwekkend te zijn!! Er zijn pogingen tot restauratie gedaan, maar die zijn blijven steken, en eigenlijk komt dat de charme wel ten goede…
Die charme wordt gecompleteerd door de ligging van het complex; op een rustig plein vol bomen en bankjes, afgezonderd van de doorgaande wegen van het centrum. Er is een monnikenschool dichtbij, dus om het plaatje af te maken slenteren er voortdurende jonge leerlingen in oranje gewaad voorbij, boeken onder de arm.
Zelfs in het hoogseizoen trekt deze plek relatief weinig toeristen, dus een verborgen pareltje is het wel te noemen! Geen leukere plek om even bij te komen op een bankje en de rustige atmosfeer op je in te laten werken!