Centraal laagland

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Staartje van Tyfoon Haiyan

Centraal laagland,
Thailand


(Vergroot de foto voor optimaal beeld)
Terwijl ik flink door elkaar werd geschud op weg naar mijn trip naar een junglemeeting (als je daar meer over wilt weten lees dan mijn blog:
Ergens in de jungle van Lam Khlong Ngu National Park en het vervolg), bleef mijn vriend achter in ElephantsWorld. De dag erop zou er namelijk een businessgroep komen. Ze hebben allereerst al fors betaald om ElephantsWorld gedurende de hele dag 'af te huren', terwijl ze na de lunch alweer moesten vertrekken. Wel een groep met verwachtingen dus!
De Franse businessgroep heeft ongetwijfeld een leuke dag gehad. Één belangrijk ding is echter letterlijk in het water gevallen, en dat is het weer. Juist op deze dag hebben we de volledige 24 uur regen gehad, variërend van zacht gemiezer tot een hevige regenstorm - de eerste keer dat wij zoiets meemaken in Thailand. Terwijl wij als doorweekte katjes rondliepen, hadden de olifanten de dag van hun leven! Ze zijn gek op water in welke vorm dan ook.
Achteraf bleek het noodweer een staartje te zijn van de supertyfoon Haiyan die de Filipijnen zo ontzettend zwaar getroffen heeft. Dat is flink schrikken en het komt dan ook een stuk dieper binnen.