Bangkok

2008: Bangkok: Wat Po en de liggende Boeddha.

2008: Bangkok: Wat Po en de liggende Boeddha.
Foto door : Babette Rens
Wat Pho (Thai ????????), ook bekend onder de namen Wat Phra Chetuphon (????????????) en De tempel van de liggende Buddha, is een Buddhistische tempel in Bangkok, Thailand. De officiële naam is Wat Phra Chetuphon Vimolmangklararm Rajwaramahaviharn (Thai ????????????????????????? ?????????????). De tempel is ontstaan door een restauratie aan de Wat Phodharam in 1788 die op dezelfde locatie stond. De tempel werd hersteld en uitgebreid onder het bewind van koning Rama III, en is wederom hersteld in het jaar 1982.
Wat Pho is de grootste en oudste wat in Bangkok (80.000 vierkante meter) en biedt onderdak aan meer dan duizend Buddha vertoningen, dit is meer dan enige andere tempel in het land. Daarnaast is hier ook de grootste enkelvoudige Buddha vertoning te vinden: de liggende Buddha (Phra Buddhasaiyas, Thai ??????????????). Deze liggende Buddha maakte onderdeel uit van de restauratie van koning Rama III, is zesenveertig meter in lengte en vijftien meter in hoogte.
De tempel wordt ook wel gezien als de ontstaansplek van de traditionele Thaise massage.
0
1

Info over deze foto met tip

Reisreporter
Aantal keer bekeken
139
Geplaatst op
16 aug 2008
Land
Bestemming
Categorie
Stadsbeeld
Camera
Canon Canon EOS 450D
Belichtingstijd
1/20
Diafragma
f/4.0
Brandpuntafstand
24mm
ISO waarde
400
Flits
Nee
Laat kaart zien
 

1 reactie(s) bij "2008: Bangkok: Wat Po en de liggende Boeddha."

  • profile image comment

    Hallo allemaal, Ik vond dit beeld erg lastig te fotograferen. Is het nou mooier als het bladgoud glimt (zoals op deze foto) of is het nou mooier als de foto wat donkerder is ? Tips zijn welkom ! Groetjes van Babette.

    Door Babette Rens • geplaatst op 2008-08-16 11:08:58

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.