Bangkok

2008: Bangkok: Grand Palace en vrienden uit Laos

2008: Bangkok: Grand Palace en vrienden uit Laos
Foto door : Babette Rens
Bangkok (Thai: ?????????????, Krung Thep) is de hoofdstad van Thailand. Bangkok is tevens de grootste stad, met 8.160.522 geregistreerde inwoners (juni 2007), het werkelijke aantal ligt op ongeveer 13 miljoen inwoners. De stad is gevestigd op de oostelijke oever van de Menam (Chao Phraya-rivier), dicht bij de Golf van Thailand.


Het Koninklijk Paleis in Bangkok (Thai: ???????????????, Phra Borom Maha Ratcha Wang) is een ommuurd gebouwencomplex, dat dienst deed als koninklijke residentie van het eind van de 18e eeuw tot het midden van de 20e eeuw. Koning Rama I, de eerste koning van de Chakri-dynastie, startte de bouw van het paleis in 1782, wat het begin markeert van de Rattanakosin-periode in de geschiedenis van Thailand. Koning Bhumibol verplaatste de residentie naar het modernere Chitralada-paleis. Het paleis bevindt zich op het eiland Rattanakosin op de westelijke oever van de Chao Phraya rivier. Binnen de 1900 meter lange muren van het complex bevindt zich ook de belangrijke tempel de Wat Phra Kaew met de Smaragdgroene Boeddha.

Deze monniken (mijn vrienden, want ik maakte foto’s van hun en zij van mij) kwamen uit Vientiane, de hoofdstad van Laos.
0
3

Info over deze foto met tip

Reisreporter
Aantal keer bekeken
208
Geplaatst op
16 aug 2008
Land
Bestemming
Categorie
Portret
Laat kaart zien
 

3 reactie(s) bij "2008: Bangkok: Grand Palace en vrienden uit Laos"

Laat een reactie achter

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.