Bangkok

2008: Bangkok: bloemetje

2008: Bangkok: bloemetje
Foto door : Babette Rens
Bangkok (Thai: ?????????????, Krung Thep) is de hoofdstad van Thailand. Bangkok is tevens de grootste stad, met 8.160.522 geregistreerde inwoners (juni 2007), het werkelijke aantal ligt op ongeveer 13 miljoen inwoners. De stad is gevestigd op de oostelijke oever van de Menam (Chao Phraya-rivier), dicht bij de Golf van Thailand. Bangkok begon als klein handelscentrum en als haven voor Ayutthaya, dat de hoofdstad was tot het in 1767 door Birma ingenomen en verwoest werd. Bij Thonburi, aan de overkant van de rivier bij Bangkok, werd een tijdelijke hoofdstad gevestigd. In 1782 liet Koning Rama I bij de rivier een paleis bouwen op het eiland Rattanakosin. Hij maakte Bangkok tot hoofdstad, en veranderde de naam in Krung Thep. In het westen wordt echter nog altijd de oude naam van de stad gebruikt. De volledige ceremoniële naam van Krung Thep is: Krung Thep Mahanakhon Amon Rattanakosin Mahinthara Ayuthaya Mahadilok Phop Noppharat Ratchathani Burirom Udomratchaniwet Mahasathan Amon Piman Awatan Sathit Sakkathattiya Witsanukam Prasit (Krung Thep heeft het wereldrecord voor de langste plaatsnaam).
Vertaling: De stad van engelen, de grote stad, de woonplaats van de Smaragdgroene Boeddha, de ondoordringbare stad (in tegenstelling tot Ayutthaya) van de god Indra, de grote hoofdstad van de wereld die met negen kostbare edelstenen is begiftigd, de gelukkige stad, rijk aan een enorm Koninklijk Paleis dat de hemelse woonplaats gelijkt waar de gereïncarneerde god regeert, een stad die door Indra is gegeven en die door Vishnukarn is gebouwd.
0
1

Info over deze foto met tip

Reisreporter
Aantal keer bekeken
159
Geplaatst op
09 aug 2008
Land
Bestemming
Categorie
Stadsbeeld
Camera
Canon Canon EOS 450D
Belichtingstijd
1/100
Diafragma
f/5.0
Brandpuntafstand
51mm
ISO waarde
200
Flits
Nee
Laat kaart zien
 

1 reactie(s) bij "2008: Bangkok: bloemetje"

  • profile image comment

    Een mooi bloem Babette..... maar ik had hem zelf toch iets anders uitgesneden, rechtsonder zou mij teveel storen. een groot compliment voor alle info bij al je foto's, daar zou je wel extra sterren voor mogen krijgen, maar ik denk zelf dat..... de mensen dit teveel vinden, en daarom niet meer gaan lezen.. Goed weekend en de groetjes, Joop

    Door Joop Zand • geplaatst op 2008-08-09 16:08:29

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.