Bangkok

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Red Sky Rooftop Bar

Bangkok,
Thailand


De meeste rooftop bars in Bangkok garanderen een mooi uitzicht. Zo ook de Red Sky Rooftop Bar, die je in het Centara Grand Hotel kunt vinden. Het beste tijdstip is rond zonsondergang.

Het hotel is gelegen in het enorme CentralWorld winkelcentrum. Een lift brengt je naar de 55ste verdieping, waar je wordt opgevangen door een aantal bar-medewerkers. Aan personeel nimmer een gebrek in Bangkok!

Of ik had gereserveerd? Nou, nee dus! Er was vandaag een groot gezelschap, behalve voor hotelgasten was er geen plek. Uitgelegd dat ik alleen kwam voor een paar foto's. Maakte geen indruk. Het zwaaien met Thaise flappen zou hier niet werken, daarom maar een ander beproefd middel. Vertelde dat ik een professionele fotograaf ben, werkzaam voor een aantal travel magazines, slechts kort in Bangkok zou zijn en dat Red Sky veel pr mis zou lopen. In het normale leven ben ik uiteraard heel beleefd, maar voor een foto op een mooie plek ben ik de schaamte al lang voorbij....

Mijn theater had de aandacht gewekt van de floormanager. Vervolgens werden de bedrijfsleider en de pr-manager erbij gehaald. Kreeg het wel een beetje benauwd toen om m'n visitekaartje werd gevraagd, dat ik niet kon tonen. Wel mijn Canon 5D MII en een paar indrukwekkende lenzen. Die gaven de doorslag. Na een aanvullende discussie mocht ook mijn statief mee naar het platform.

De pr-manager week niet van mijn zijde en vroeg me het hemd van het lijf. Ongemakkelijke vragen over magazines, namen en adressen van redacties. Ze had deze informatie nodig voor haar rapport aan de hoteldirectie. Elke dag moest ze zich verantwoorden, vertelde ze. Het leek een verontschuldiging.

Ondertussen was ik mijn plaatjes aan het schieten. Na drie kwartier uur vond ze het genoeg. Het mooiste licht moest echter nog komen. Ik heb haar nog een half uurtje aan het lijntje gehouden, daarna was het echt afgelopen.

Onderwijl had ik haar van alles beloofd, zoals het plaatsen van een foto op de site van het zeer gerespecteerde Colombus Magazine. Hierbij dus!

Red Sky Rooftop Bar deed haar naam eer aan. De lucht was zwoel, nogal dreigend en kleurde inderdaad rood. Geen verkeerde plek en omstandigheden om te dineren of een drankje te nuttigen. De pr-dame stond er op dat ik niet betaalde voor mijn cocktail. Ook dat nog.