Bangkok

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Bangkok image

Bangkok

Bangkok
Thailand
Moontje-69

Tuk-tuk's in Bangkok

We zijn gisteravond nog wezen shoppen in Bangkok op de Suan Lum Night Bazaar. Best een eindje weg van ons hotel.Nikki en Mylene wilden op de terugweg graag nog even 1 x met de tuk-tuk!!
Nou...ik wilde me wel opofferen en Jeffrey ging ook maar mee.De rest nam een taxi voor 100 bath.
Nadat al 3 tuk-tuk's ons weigerden omdat het te ver was met de tuk-tuk vonden we eindelijk een chauffeur die ons wel mee wilde nemen! Ook voor 100 bath...Ik had toen moeten weten dat er iets niet klopte
John stopte nog snel even 200 bath in mijn hand en zonder mobiel, veel bagage en drie kids begonnen we aan ons avontuur.
De chauffeur begreep onderweg niet meer waar we heen moesten en bracht ons naar een ander hotel.Na veel thaise uitspattingen en weinig engelse woorden kreeg ik het al erg warm....
We zaten ondertussen in een of andere ghetto wijk.Erg zwart...die had ik mijn hele vakantie nog niet gezien in Thailand.Maar die zaten dus allemaal in de straat waar wij nu stilstonden.Allemaal keken ze ons aan....wat deden wij in hun wijk?Daar horen geen toeristen...
Nou...ik wilde er ook niet zijn!!
Vooral niet met die kids.
Er kwam een andere tuk-tuk en nadat ik hem uitlegde waar ik heen moest wist hij het zogenaamd wel te vinden.Voor 400 bath..ja,dat had ik natuurlijk niet.En geen mobiel.Oja,had ik al gezegd dat het al 23.15 uur was en dus alles donker en gesloten?
Gelukkig wilde de chauffeur ons wel brengen en met behulp van een Thaise tolk die ook geen engels sprak mochten we instappen.Dus snel die andere betalen,overstappen met 20 paar ogen in onze rug geprikt en alleen maar roepen:GO-GO-GO !!

Gelukkig begreep hij het en al snel zaten we op de rijksweg(!)...ja...met de tuk-tuk...We reden echt op plekken die we nog niet gezien hadden in Bangkok! De complete roze buurt van Bangkok kwam voorbij.Ik was echt bang dat hij ons hier ging dumpen.Pure achterbuurten...wat doen we hier?? Even vragen aan de chauffeur..Die weet het ook niet meer en is de weg kwijt! Na rondvragen aan 3 taxi chauffeurs en 2x oversteken van de rivier (waar zit nou dat verdomde hotel? Het lag toch aan de rivier?) zagen we eindelijk de juiste brug! En nadat wij hem nog even de weg wezen konden we eindelijk weer de rest van de familie in onze armen sluiten!!
Pfff.wat een avontuur.Voor mij geen tuk-tuk's meer in de nacht!