Bangkok

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Bangkok image

Deel 26: Terug naar Bangkok

Bangkok
Thailand
MarianneV

Deel 26: Terug naar Bangkok

Dag 26: Phan Thiet- Ho Chi Minh City- Bangkok
Na een -zoals gewoonlijk- uitgebreid ontbijt zitten we nog even in de tuin van het hotel. We worden om 10 uur opgehaald. We merken dat we inmiddels gewend zijn aan de straatbeelden onderweg. We kijken niet meer op van al die huwelijken die langs de kant van de weg worden gevierd, met veel muziek en heel veel roze doeken. Of van een brommer die wel 60 levende kippen kan vervoeren door de pootjes aan elkaar te binden om ze in trossen aan elkaar te binden en aan stokken en over het stuur te hangen. Het is de gewoonte, je kunt er niets tegen doen. Ondanks dat verplaats je je toch even in de kip die daar hangt...
De drukte in Saigon is zoals we dat al steeds zagen, en we zijn blij als we op de luchthaven aankomen.
We vliegen pas om 17.50 uur naar Bangkok, waar we om 19.15 uur aan komen en naar ons hotel gebracht worden.
Bij aankomst oogt Bangkok veel rustiger dan Saigon. Geen getoeter en bijna geen brommers! Het is al laat als we gaan eten bij het restaurantje vlak bij het hotel. Heerlijk weer, die Thaise keuken!

Dag 27 Bangkok
We gaan na het ontbijt met de skytrain naar de Chatuchak weekendmarkt. Daar staan, zo lezen we, meer dan 5000 kraampjes en is daarmee de grootste markt van zuidoost Azie. Echt geweldig, alles wat je je maar kunt voorstellen is er. Weer in overvolle kraampjes, maar netter en de mensen zijn minder opdringerig. We kopen niet veel. Jeanne en Marianne gaan 's middags terug naar de stad, naar de Pratunam Market om nog wat cadeautjes voor thuis te kopen. Makkelijke gezegd dan gedaan overigens. "We nemen gewoon een taxi." Het verkeer is, net als die ochtend toen we met de taxi van de weekendmarkt kwamen, meer dan overvol. Na 30 minuten rijden zijn we zijn 2 kilometer opgeschoten! Uitstappen dan maar en het laatste stuk lopen! Op de Pratunam Market hebben ze wat we zoeken. Terug in een combinatie van lopen, skytrain, tuktuk!

We eten 's avonds bij een Thaise Italiaan, na bij een aantal restaurantjes bot gevangen te hebben: geen wijn.
Bij de Italiaan hebben ze deze wel, maar zoals zo vaak deze vakantie ook weer duur! De rekening bestaat wederom voor 1/3 uit eetkosten en 2/3 uit drankkosten. Daarna nog even een kopje koffie bij het restaurantje op de hoek, waar we gisteren aten en vandaag ook al lunchten.

Foto's

ab7cc.jpg
ab7cc.jpg
MarianneV