Pas op voor Thaise douane! image
Wolkje

Pas op voor Thaise douane!

Zig-zag oplichterij wordt het genoemd. Reizigers die op Thaise vliegvelden vals worden beschuldigd van winkeldiefstal. Om weer op vrije voeten te komen, worden gedupeerden gedwongen een flinke som geld neer te leggen.

Britse, Ierse en Deense toeristen zijn al slachtoffer geweest van de uitbuiting op vliegvelden in Bangkok en Phuket. Terwijl buitenlanders rondlopen in de duty free ruimte worden ze plotseling gearresteerd. De aanklacht: diefstal. Gezegd wordt dat de bewakingscamera's het voorval hebben vastgelegd.

Hoge borgsom

In een achterkamertje worden de tassen volledig doorzocht. De Thaise agenten vinden niets, maar blijven toch volhouden. De benadeelden worden niet vrijgelaten, voordat een bedrag, dat kan oplopen tot wel duizenden dollars, betaald is. Dat geld zou ook voor een advocaat bestemd zijn.

Maatregelen

De Thaise minister van Transport wordt dringend verzocht maatregelen te nemen. Totdat het probleem is opgelost, worden reizigers erop geattendeerd extra voorzichtig te zijn. De corrupte Thaise politie is namelijk behoorlijk creatief in het bedenken van valse aanklachten. Een Ierse wetenschapper ondervond een dergelijk geval. Hij werd ten onrechte gearresteerd voor het stelen van een goedkope eyeliner.


Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.