Bangkok Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Pas op voor Thaise douane!

Gepubliceerd: 29 jul 2009
2

Zig-zag oplichterij wordt het genoemd. Reizigers die op Thaise vliegvelden vals worden beschuldigd van winkeldiefstal. Om weer op vrije voeten te komen, worden gedupeerden gedwongen een flinke som geld neer te leggen.

Britse, Ierse en Deense toeristen zijn al slachtoffer geweest van de uitbuiting op vliegvelden in Bangkok en Phuket. Terwijl buitenlanders rondlopen in de duty free ruimte worden ze plotseling gearresteerd. De aanklacht: diefstal. Gezegd wordt dat de bewakingscamera's het voorval hebben vastgelegd.

Hoge borgsom

In een achterkamertje worden de tassen volledig doorzocht. De Thaise agenten vinden niets, maar blijven toch volhouden. De benadeelden worden niet vrijgelaten, voordat een bedrag, dat kan oplopen tot wel duizenden dollars, betaald is. Dat geld zou ook voor een advocaat bestemd zijn.

Maatregelen

De Thaise minister van Transport wordt dringend verzocht maatregelen te nemen. Totdat het probleem is opgelost, worden reizigers erop geattendeerd extra voorzichtig te zijn. De corrupte Thaise politie is namelijk behoorlijk creatief in het bedenken van valse aanklachten. Een Ierse wetenschapper ondervond een dergelijk geval. Hij werd ten onrechte gearresteerd voor het stelen van een goedkope eyeliner.


Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.
deel dit artikel met je vrienden:
Meer Thailand artikelen
Reisnieuws
De 8 heetste en koudste bestemmingen op aarde

20 jul 2016, De deur van het vliegtuig gaat open, je stapt uit en de warme lucht komt als een klap binnen. Het zweet loopt je al over de rug bij de gedachte van het moeten tillen van je bagage. Jaja, er bestaan een hele hoop landen waar extreme warmte of kou h...

0
Goedkoop reizen
In deze steden slaap je betaalbaar in een vijfsterrenhotel

12 mei 2016, Het overnachten in een vijfsterren hotel in Nederland is voor veel mensen niet te betalen en wordt vaak gezien als overbodige luxe. Gelukkig is in andere delen van de wereld deze luxe een stuk betaalbaarder. In de volgende vijf steden slaap je nam...

0
Voordeel
Door: Emily Gohres
De 50 beste voordeeltips van 2015

21 dec 2015, We hebben het afgelopen jaar veel artikelen geschreven over hoe je zo voordelig mogelijk kunt reizen. Nu het einde van het jaar in zicht is, brengen we je een overzicht van al onze super handige voordeeltips uit 2015. Doe er je voordeel mee in 2016.

1

Reacties van bezoekers Reageer

jgjarts

Door: jgjarts • Geplaatst op

Nou,ik geloof dat dit toch niet helemaal klopt. Als je over land weer in Thailand komt krijg je een visum voor twee weken, dat staat op je stempel en waar wij de grens passeren ook bij de douane aangegeven. Via een luchthaven verkrijg je opnieuw de 30 dagen visa.
Protesteren helpt bij douanes niet en onderhands regelen ook niet of je moet al bekender zijn en meteen wat geld in je paspoort stoppen zag ik in de rij voor me.
Deze ervaringen zijn van januari 2009 en het is altijd wijs je stempeldata te controleren want achteraf kost geld omdat dat altijd als overstay geld.

holibean

Door: holibean • Geplaatst op

Een andere truc van de Thaise douane/politie is als volgt: je komt Thailand binnen op een 1-maand visum en vertrekt vervolgens naar bijv. Cambodja voor een aantal dagen. Na verloop van tijd kom je Thailand weer binnen met een nieuw visum. Na een volgend vertrek uit Thailand naar bijv. Nederland blijkt dan dat je nieuwe visum slechts 2 weken geldigheid heeft. Heb je langer dan die 2 weken binnen Thailand vertoefd dan wordt je op de airport naar de politie gedirigeerd en moet vervolgens per dag een zgn. "visum-overstay" boete betalen. De boete bedraagt 500 Baht p.p.p.d. en dat kan dus behoorlijk oplopen!!!
Een smerige streek om toeristen (veel) geld uit de zak te kloppen! Nergens en door niemand wordt je hiervoor gewaarschuwd, ook niet door je travel-agent!
Remedie: check je visumdatum bij entree in Thailand en laat dit zonodig ter plekke wijzigen. Ik heb me laten vertellen dat de douane verplicht is dit dan te doen.

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.