Thailand Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Nieuw leven voor olifanten

Gepubliceerd: 11 mei 2008
1

Thailand heeft al jaren problemen met straatolifanten. Ze lopen verwaarloosd rond na een leven als bedelaar of showdier. Stichting Bring the Elephant Home probeert de dieren te helpen door ze een thuis te geven in een speciaal daarvoor opgezet park. Aankomend schooljaar biedt de organisatie drie speciale reizen aan om de olifanten te helpen en daarmee ook een droom van vele reizigers te verwezenlijken.

Olifanten wassen
Het park, gelegen in een groene vallei in Thailand, geeft reizigers de kans om niet alleen de olifanten in hun natuurlijke omgeving te aanschouwen, maar ook om mee te helpen met het voeden en wassen van de enorme dieren. De reis gaat vervolgens door naar het olifantendorp Baan ta Klang, waar je meer te weten komt over de geschiedenis van de straatolifant. Hoe werden ze gevangen? En hoe werden ze getraind?

Dierenbeulen
De stichting wil met deze tocht de reiziger bewust maken van de natuurlijke leefomgeving van olifanten en waarschuwen tegen misbruik van de dieren. Interactie met de olifanten wordt bevorderd en maakt de hele ervaring extra bijzonder. En op deze manier weet je zeker dat je geen dierenbeulen subsidieert.

Voor meer informatie kijk op www.sawadee.nl en www.bring-the-elephant-home.nl
deel dit artikel met je vrienden:
Meer Thailand artikelen
Reisnieuws
Sabine Koning: 'Kogelvis is giftig. En ik at vier gangen'

09 mei 2017, Sabine Koning richtte zes jaar geleden OhMyFoodness.nl op. Haar foodblog groeide uit tot één van de grootste van Nederland. In haar nieuwe kookboek Reishonger beschrijft zij haar ervaringen op reis en wat het eten met haar doet. Natuurlijk staan...

0
Reisnieuws
15 etiquetteblunders op reis en hoe je ze voorkomt

03 mei 2017, In sommige landen is slurpen de normaalste zaak van de wereld. Maar brood in je soep dopen ho maar! Het moge duidelijk zijn, etiquetteregels verschillen behoorlijk per land. Met deze traditionele tips ga je op tussen de locals. Al zien ze onze ove...

0
Reisnieuws
Goed dierennieuws: nieuwe tijgerpopulatie ontdekt!

30 apr 2017, Goed nieuws uit dierenland: wetenschappers ontdekten voor het eerst in vijftien jaar een nieuwe populatie Noord-Indochinese tijgers met verborgen camera's. De verwachting is dat het aantal weer toe zal nemen. Prachtig om te zien.

0

Reacties van bezoekers Reageer

Anneke

Door: Anneke • Geplaatst op

Een prachtig initiatief! Ben ontzettend blij dat een blad als Columbus aandacht geeft aan deze organisatie. Ikzelf heb 2 weken vrijwilligerswerk verricht in dit park en het is een uniek project waar de vaak zwaar verwaarloosde of mishandelde olifanten echt een thuis krijgen. Een bijzondere ervaring !!! Ik waande me 2 weken lang temidden van een prachtige natuurdocumentaire !!
Enkele foto's staan op de reisreporter pagina Anneke

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.