Nieuw leven voor olifanten image
Cecile janisse

Nieuw leven voor olifanten

Thailand heeft al jaren problemen met straatolifanten. Ze lopen verwaarloosd rond na een leven als bedelaar of showdier. Stichting Bring the Elephant Home probeert de dieren te helpen door ze een thuis te geven in een speciaal daarvoor opgezet park. Aankomend schooljaar biedt de organisatie drie speciale reizen aan om de olifanten te helpen en daarmee ook een droom van vele reizigers te verwezenlijken.

Olifanten wassen
Het park, gelegen in een groene vallei in Thailand, geeft reizigers de kans om niet alleen de olifanten in hun natuurlijke omgeving te aanschouwen, maar ook om mee te helpen met het voeden en wassen van de enorme dieren. De reis gaat vervolgens door naar het olifantendorp Baan ta Klang, waar je meer te weten komt over de geschiedenis van de straatolifant. Hoe werden ze gevangen? En hoe werden ze getraind?

Dierenbeulen
De stichting wil met deze tocht de reiziger bewust maken van de natuurlijke leefomgeving van olifanten en waarschuwen tegen misbruik van de dieren. Interactie met de olifanten wordt bevorderd en maakt de hele ervaring extra bijzonder. En op deze manier weet je zeker dat je geen dierenbeulen subsidieert.

Voor meer informatie kijk op www.sawadee.nl en www.bring-the-elephant-home.nl