Thailand Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Nieuw leven voor olifanten

Gepubliceerd: 11 mei 2008
1

Thailand heeft al jaren problemen met straatolifanten. Ze lopen verwaarloosd rond na een leven als bedelaar of showdier. Stichting Bring the Elephant Home probeert de dieren te helpen door ze een thuis te geven in een speciaal daarvoor opgezet park. Aankomend schooljaar biedt de organisatie drie speciale reizen aan om de olifanten te helpen en daarmee ook een droom van vele reizigers te verwezenlijken.

Olifanten wassen
Het park, gelegen in een groene vallei in Thailand, geeft reizigers de kans om niet alleen de olifanten in hun natuurlijke omgeving te aanschouwen, maar ook om mee te helpen met het voeden en wassen van de enorme dieren. De reis gaat vervolgens door naar het olifantendorp Baan ta Klang, waar je meer te weten komt over de geschiedenis van de straatolifant. Hoe werden ze gevangen? En hoe werden ze getraind?

Dierenbeulen
De stichting wil met deze tocht de reiziger bewust maken van de natuurlijke leefomgeving van olifanten en waarschuwen tegen misbruik van de dieren. Interactie met de olifanten wordt bevorderd en maakt de hele ervaring extra bijzonder. En op deze manier weet je zeker dat je geen dierenbeulen subsidieert.

Voor meer informatie kijk op www.sawadee.nl en www.bring-the-elephant-home.nl
deel dit artikel met je vrienden:
Meer Thailand artikelen
Foto-album
Prachtig: de plek waar water en rotsen elkaar ontmoeten

01 nov 2016, Het dramatische uitzicht van scherpe rotsen en hoge kliffen waar de golven tegen aan breken, verveelt nooit. Columbus heeft een aantal prachtige plekken voor je uitgezocht waar dit machtige natuurgeweld plaatsvindt.

1
Foto-album
De mooiste tempels ter wereld; welke heb jij al bezocht?

13 sep 2016, Tempels, ze zijn er in alle soorten en maten. Van ingetogen gebouwen met neutrale kleuren tot kleurrijke complexen met enorm veel versiering. Dit vinden wij de mooiste tempels ter wereld. Welke heb jij al gezien?

0
Reisnieuws
Dit moet je dus ECHT niet doen in Azië

10 aug 2016, Ga jij deze zomer op reis naar Azië? Dan zal het je opvallen dat de cultuurverschillen soms zo groot zijn dat je er met een vriendelijke lach en een verontschuldiging niet zomaar vanaf komt. Een beetje voorbereiding is het halve werk. Columbus Tr...

0

Reacties van bezoekers Reageer

Anneke

Door: Anneke • Geplaatst op

Een prachtig initiatief! Ben ontzettend blij dat een blad als Columbus aandacht geeft aan deze organisatie. Ikzelf heb 2 weken vrijwilligerswerk verricht in dit park en het is een uniek project waar de vaak zwaar verwaarloosde of mishandelde olifanten echt een thuis krijgen. Een bijzondere ervaring !!! Ik waande me 2 weken lang temidden van een prachtige natuurdocumentaire !!
Enkele foto's staan op de reisreporter pagina Anneke

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.