Thailand Artikelen & Blogs

Reisnieuws

25 groene reizen

Gepubliceerd: 10 aug 2012
0

kun je naartoe? Met het nieuwe jaar is het tijd om de daad bij het woord te voegen. We selecteerden 25 tips om je te helpen iets aan de natuur terug te geven en van een mooie vakantie een onvergetelijke reiservaring te maken. Van de beste accommodatie tot de meest fantastische wildlife-ervaringen.

Columbus Travel
Columbus Travel


Tekst Annette van den Berg

Thailand: Bouw een olifantenreservaat

‘Koop een banaan, voed een olifant!’ schreeuwt een jonge Thaise man terwijl hij een ruk geeft aan het oor van de sjokkende viervoeter, die versierd is met lichtgevende kettingen. De taxi’s en straatverkopers in het drukke Bangkok banen zich een weg om het dier heen. Een paar dronken toeristen betalen de man geld om te mogen poseren met de olifant en geven het wat van hun bier te drinken. Dergelijke taferelen zie je overal in Thailand. Een veelvoorkomend probleem zijn de stoelen die voor jungletochten op de rug van olifanten wordt gebouwd en die voor ernstige verwondingen zorgen. Wilde olifanten worden vaak op gruwelijke wijze gevangen genomen bij de grens met Myanmar. De benen worden gebroken, ze krijgen gaten in de slurf geboord of er wordt een oor afgesneden. Daarna ondergaan ze een pijnlijke training om kunstjes te leren.

De Nederlandse Antoinette van de Water kon het niet meer aanzien en richtte Bring The Elephant Home op, een non-profitorganisatie die mishandelde en ondervoede olifanten bevrijdt en ze terugbrengt naar hun natuurlijke leefomgeving. Dat gebeurt in de jungle bij het dorpje Mae Tang, in het groene noorden van Thailand. De locals zijn intensief betrokken bij het project (...)

Lees het volledige artikel in Columbus Magazine Editie 26

Klik om te kijken of de papieren editie of de digitale editie nog beschikbaar is. 

deel dit artikel met je vrienden:
Meer Thailand artikelen
Foto-album
Prachtig: de plek waar water en rotsen elkaar ontmoeten

01 nov 2016, Het dramatische uitzicht van scherpe rotsen en hoge kliffen waar de golven tegen aan breken, verveelt nooit. Columbus heeft een aantal prachtige plekken voor je uitgezocht waar dit machtige natuurgeweld plaatsvindt.

1
Foto-album
De mooiste tempels ter wereld; welke heb jij al bezocht?

13 sep 2016, Tempels, ze zijn er in alle soorten en maten. Van ingetogen gebouwen met neutrale kleuren tot kleurrijke complexen met enorm veel versiering. Dit vinden wij de mooiste tempels ter wereld. Welke heb jij al gezien?

0
Reisnieuws
Dit moet je dus ECHT niet doen in Azië

10 aug 2016, Ga jij deze zomer op reis naar Azië? Dan zal het je opvallen dat de cultuurverschillen soms zo groot zijn dat je er met een vriendelijke lach en een verontschuldiging niet zomaar vanaf komt. Een beetje voorbereiding is het halve werk. Columbus Tr...

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.