Thailand Artikelen & Blogs

Reisnieuws

5 feitjes over de Thai

Gepubliceerd: 27 mrt 2011
0

Thailand is een populair land om rond te reizen en te ontspannen. Veel reizigers gaan zelfs meermaals per jaar naar Thailand. En dat is niet zo verwonderlijk, want het is een land waar je je ogen uit blijft kijken. Columbus zet een aantal typische Thaise tradities op een rij.

1. Warme glimlach

Je hebt waarschijnlijk al gehoord over 'Het land van de Glimlach'. Thaise mensen staan ervoor bekend altijd en overal te glimlachen. Voor hen is het een natuurlijk aspect van het leven. Als er bijvoorbeeld een beschamende situatie voorkomt, wordt de glimlach vaak gebruikt om de situatie het hoofd te bieden. Ook als je de weg vraagt aan een Thai, krijg je een heel vriendelijke glimlach en een vriendelijk antwoord. Pas hier wel mee op, want vaak hebben ze geen idee waar je heen wilt en sturen ze je gewoon een kant op. Maar … altijd met een glimlach.


2. Veelzijdige groeten

De wai is een gebaar dat je meteen zult tegenkomen wanneer je aankomt in Thailand. De wai houdt in dat je je handpalmen tegen elkaar houdt op borst- of neushoogte en dan licht het hoofd buigt. Het gebaar toont dat je respect hebt voor de persoon die voor je staat. De wai wordt gebruikt om 'hallo', 'dank je' of 'tot ziens' te zeggen.

3. Stoppen bij het volkslied

De Thaise regering heeft de voorbije decennia een aantal ideeën uitgewerkt om het nationalisme te stimuleren. Een interessant voorbeeld is dat het volkslied tweemaal daags wordt uitgezonden. Wanneer je het lied hoort, moet je blijven stilstaan tot het lied afgerond is. In de inspanningen om het nationalisme te bevorderen, heeft een groep generaals ook beslist dat naast voetgangers en pendelaars ook het verkeer moet halthouden. Volgens de generaals brengen automobilisten toch al veel tijd door in de file, dus even je motor uitzetten en stilstaan langs de weg kan dan ook geen kwaad.


4. Lichamelijke gedragingen

Volgens boeddhistische overtuigingen is het hoofd het meest gewaardeerde deel van het lichaam. De voeten symboliseren de gehechtheid aan de grond en zijn het laagst gewaardeerd. De voeten staan voor de oorzaak van menselijk lijden. Als je het hoofd van een Thai aanraakt, is dat heel beledigend. Ook je voeten opheffen of ermee naar mensen of religieuze objecten wijzen, is een belediging.


5. Gekleurde dagen

Boeddhistische en hindoeïstische legendes geven elke dag van de week een gunstige kleur. Vooral de maandag merk je dat veel mensen gele shirts dragen. Op deze manier erkent en eert het volk de dag waarop de koning werd geboren. Andere populaire kleuren zijn roze, dat vaak op dinsdag wordt gedragen, en lichtblauw op de verjaardag van de koning.

Hoofdbeeld door: Gorke.reisreporter.nl
Foto wai door: Wanderinghome.flickr.com
Foto roze door: Globetrotter62.reisreporter.nlLees meer best gelezen reisnieuws en reistips of.
deel dit artikel met je vrienden:
Meer Thailand artikelen
Foto-album
De mooiste tempels ter wereld; welke heb jij al bezocht?

13 sep 2016, Tempels, ze zijn er in alle soorten en maten. Van ingetogen gebouwen met neutrale kleuren tot kleurrijke complexen met enorm veel versiering. Dit vinden wij de mooiste tempels ter wereld. Welke heb jij al gezien?

0
Reisnieuws
Dit moet je dus ECHT niet doen in Azië

10 aug 2016, Ga jij deze zomer op reis naar Azië? Dan zal het je opvallen dat de cultuurverschillen soms zo groot zijn dat je er met een vriendelijke lach en een verontschuldiging niet zomaar vanaf komt. Een beetje voorbereiding is het halve werk. Columbus Tr...

0
Reisnieuws
De 8 heetste en koudste bestemmingen op aarde

20 jul 2016, De deur van het vliegtuig gaat open, je stapt uit en de warme lucht komt als een klap binnen. Het zweet loopt je al over de rug bij de gedachte van het moeten tillen van je bagage. Jaja, er bestaan een hele hoop landen waar extreme warmte of kou h...

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.