Thailand Artikelen & Blogs

Reisnieuws

'Reis niet naar Thailand'

Gepubliceerd: 17 mei 2010
0

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken (MinBuza) heeft zondagavond het reisadvies voor Thailand aangescherpt en ontraad alle reizen naar Thailand. Het Calamiteitenfonds heeft de gevaarlijke situatie erkend en gaat over tot het uitkeren van reisgelden.

Met dit advies erkent het MinBuza en het Calamiteitenfonds dat er een hoog veiligheidsrisico in Thailand is, waardoor voor reizigers levensbedreigende situaties kunnen ontstaan.

Het Calamiteitenfonds

Het Calamiteitenfonds stelde op 17 mei vast dat er al vanaf 14 mei sprake is van een calamiteit in Thailand. Dat betekend dat de kosten die je hebt gemaakt voor reisaanpassingen binnen Thailand vanaf 14 mei tot en met heden in aanmerking komen voor vergoeding. Hetzelfde geld voor soortgelijke reisaanpassingen die nog gemaakt moeten gaan worden

Indien je een reis naar Bangkok hebt geboekt kun je die vanaf 30 dagen voor vertrek hun reis kosteloos annuleren. Voor annuleringen, wijzigingen of terugvragen van kosten kun je je tot je reisorganisator wenden.

Lees de hele regeling op de website van het Calamiteitenfonds.

Gewelddadige confrontaties

Al sinds 12 maart is de politieke situatie in Thailand zeer gespannen. De 'Roodhemden', aanhangers van de voortvluchtige oud-premier Thaksin Shinawatra, houden een deel van Bangkok bezet. Zij eisen de ontmiddelijke aftreding van de regering en vervroegde verkiezingen. Door gewelddadige confrontaties tussen de betogers en veiligheidstroepen zijn er inmiddels al 33 doden en 239 gewonden gevallen.

Ex-premier Thaksin Shinawatra

Thaksin is in 2006 door het leger afgezet wegens corruptie en is daarna naar het buitenland gevlucht om een celstraf te ontlopen. Miljardair Thaksin wordt vooral aangehangen door arme inwoners van het platteland en arbeiders. Er wordt verwacht dat de confrontaties de komende dagen voortduren.

Contact gegevens

De Nederlandse Ambassade in Bangkok blijft wegens de gevaarlijke situatie gesloten, maar Nederlanders die in Thailand zitten kunnen nog wel contact opnemen.

Er wordt geadviseerd om dat via de e-mail te doen:
ban-ca@minbuza.nl
Bangkok.veiligheid@gmail.com (tijdelijk adres)

In noodgevallen kun je vanuit Thailand de ambassade bereiken via de volgende telefoonnummers:
0066 81 920 13 29
0066 86 008 63 40

Reizigers en Nederlandse ingezetenen in Thailand wordt aangeraden zich te registreren op de website van de Nederlandse ambassade in Bangkok, Netherlandsembassy.in.th. Zo kan de ambassade in geval van nood reizigers contacteren, onder andere via SMS. Reizigers wordt geadviseerd om de website van de ambassade te volgen voor nieuwe informatie.

Overstappen Bangkok

Voor reizigers die op de luchthaven van Bangkok overstappen op andere vluchten bestaat er geen probleem.


Foto: kmeijs.reisreporter.nl

Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.
deel dit artikel met je vrienden:
Meer Thailand artikelen
Reisnieuws
Sabine Koning: 'Kogelvis is giftig. En ik at vier gangen'

09 mei 2017, Sabine Koning richtte zes jaar geleden OhMyFoodness.nl op. Haar foodblog groeide uit tot één van de grootste van Nederland. In haar nieuwe kookboek Reishonger beschrijft zij haar ervaringen op reis en wat het eten met haar doet. Natuurlijk staan...

0
Reisnieuws
15 etiquetteblunders op reis en hoe je ze voorkomt

03 mei 2017, In sommige landen is slurpen de normaalste zaak van de wereld. Maar brood in je soep dopen ho maar! Het moge duidelijk zijn, etiquetteregels verschillen behoorlijk per land. Met deze traditionele tips ga je op tussen de locals. Al zien ze onze ove...

0
Reisnieuws
Goed dierennieuws: nieuwe tijgerpopulatie ontdekt!

30 apr 2017, Goed nieuws uit dierenland: wetenschappers ontdekten voor het eerst in vijftien jaar een nieuwe populatie Noord-Indochinese tijgers met verborgen camera's. De verwachting is dat het aantal weer toe zal nemen. Prachtig om te zien.

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.