Thailand Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Nieuwe rails Thailand

Gepubliceerd: 03 mrt 2010
0

Thailand heeft al niet te klagen over het aantal toeristen dat het land bezoekt: in 2009 ontving het bijna 14 miljoen buitenlandse bezoekers. Toch wil het land haar toerisme nog een extra boost geven. Hoe? Door twee nieuwe treinverbindingen te openen.

De treinverbindingen moeten Nakhon Ratchasima en Nakhon Phanom in het noordoosten van het land gaan verbinden en Phrae en Chiang Rai in het noorden. Deze laatste route maakt het voor toeristen makkelijker om naar het zuiden van China te reizen.

Ongerepte bossen

Makkelijk zal de aanleg niet worden: bij elkaar zijn de trajecten 644 kilometer lang en ze moeten aangelegd worden door ongerepte bossen en stroomgebieden van rivieren. Het project kost dan ook een flinke som geld: ruim twee miljard euro (95 miljard Baht).

Investering

Een grote investering, maar de Thaise regering verwacht dat de verbindingen genoeg zullen opleveren: de treinen in het noorden moeten 1,7 miljoen passagiers per jaar gaan vervoeren, die in het noordoosten ruim 23 miljoen.

Amazing Value

Thailand werkt hard om haar toerisme-industrie in bloei te houden. In 2009 werd de slogan 'Amazing Thailand, Amazing Value' aangenomen, nadat de slogan eerst alleen 'Amazing Thailand' was. Lonely Planet zet Thailand na IJsland op de tweede plek als 'Best Value Destination 2010'.


Meer over Thailand kun je lezen in in Columbus editie 5 en editie 15.


Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.
deel dit artikel met je vrienden:
Meer Thailand artikelen
Reisnieuws
Sabine Koning: 'Kogelvis is giftig. En ik at vier gangen'

09 mei 2017, Sabine Koning richtte zes jaar geleden OhMyFoodness.nl op. Haar foodblog groeide uit tot één van de grootste van Nederland. In haar nieuwe kookboek Reishonger beschrijft zij haar ervaringen op reis en wat het eten met haar doet. Natuurlijk staan...

0
Reisnieuws
15 etiquetteblunders op reis en hoe je ze voorkomt

03 mei 2017, In sommige landen is slurpen de normaalste zaak van de wereld. Maar brood in je soep dopen ho maar! Het moge duidelijk zijn, etiquetteregels verschillen behoorlijk per land. Met deze traditionele tips ga je op tussen de locals. Al zien ze onze ove...

0
Reisnieuws
Goed dierennieuws: nieuwe tijgerpopulatie ontdekt!

30 apr 2017, Goed nieuws uit dierenland: wetenschappers ontdekten voor het eerst in vijftien jaar een nieuwe populatie Noord-Indochinese tijgers met verborgen camera's. De verwachting is dat het aantal weer toe zal nemen. Prachtig om te zien.

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.