Nieuwe rails Thailand image
Arnieh

Nieuwe rails Thailand

Thailand heeft al niet te klagen over het aantal toeristen dat het land bezoekt: in 2009 ontving het bijna 14 miljoen buitenlandse bezoekers. Toch wil het land haar toerisme nog een extra boost geven. Hoe? Door twee nieuwe treinverbindingen te openen.

De treinverbindingen moeten Nakhon Ratchasima en Nakhon Phanom in het noordoosten van het land gaan verbinden en Phrae en Chiang Rai in het noorden. Deze laatste route maakt het voor toeristen makkelijker om naar het zuiden van China te reizen.

Ongerepte bossen

Makkelijk zal de aanleg niet worden: bij elkaar zijn de trajecten 644 kilometer lang en ze moeten aangelegd worden door ongerepte bossen en stroomgebieden van rivieren. Het project kost dan ook een flinke som geld: ruim twee miljard euro (95 miljard Baht).

Investering

Een grote investering, maar de Thaise regering verwacht dat de verbindingen genoeg zullen opleveren: de treinen in het noorden moeten 1,7 miljoen passagiers per jaar gaan vervoeren, die in het noordoosten ruim 23 miljoen.

Amazing Value

Thailand werkt hard om haar toerisme-industrie in bloei te houden. In 2009 werd de slogan 'Amazing Thailand, Amazing Value' aangenomen, nadat de slogan eerst alleen 'Amazing Thailand' was. Lonely Planet zet Thailand na IJsland op de tweede plek als 'Best Value Destination 2010'.


Meer over Thailand kun je lezen in in Columbus editie 5 en editie 15.


Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.