Thailand Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Gedragscursus voor monniken

Gepubliceerd: 03 mei 2009
0

Nieuwe boeddhistische monniken die vrouwelijk gedrag vertonen, moeten in Thailand een cursus volgen om goede manieren aan te leren. Priester Phra Wudhijaya Vajiramedhi maakte dit donderdag bekend.

De eerste 120 boeddhisten hebben zich al aangemeld voor de etiquettelessen die binnenkort van start gaan. Deze lessen zijn er om hen te leren hoe zij zich moeten gedragen binnen en buiten de tempelmuren. Er wordt gehoopt dat de nieuwe geestelijken afleren wat in hun ogen ongewoon gedrag is, zoals het dragen van make-up of flamboyant gedrag. Alles wordt tot in de details behandeld. Tijdens deze cursus leren de monniken de juiste manier van spreken, eten en kleden.

Regels
De monniken horen gerespecteerd te worden. Er zijn bepaalde verwachtingen waar zij zich aan moeten voldoen en horen een bepaalde indruk te maken op de rest van de bevolking. De leiders zijn bang dat er zonder deze cursus een verkeerd beeld wordt geschept van de boeddhisten. Het eerste wat nieuwe monniken leren, zijn de leefregels. Hier wordt echter niet uitgelegd hoe zij zich moeten gedragen tegenover anderen als het gaat om hun mannelijkheid. Deze gedragsregels worden met behulp van deze nieuwe cursus bijgeleerd zodat de monniken voldoen aan hun voorbeeldfunctie als geestelijken.

Foto door pkoelewijn.reisreporter.nl
deel dit artikel met je vrienden:
Meer Thailand artikelen
Foto-album
Prachtig: de plek waar water en rotsen elkaar ontmoeten

01 nov 2016, Het dramatische uitzicht van scherpe rotsen en hoge kliffen waar de golven tegen aan breken, verveelt nooit. Columbus heeft een aantal prachtige plekken voor je uitgezocht waar dit machtige natuurgeweld plaatsvindt.

1
Foto-album
De mooiste tempels ter wereld; welke heb jij al bezocht?

13 sep 2016, Tempels, ze zijn er in alle soorten en maten. Van ingetogen gebouwen met neutrale kleuren tot kleurrijke complexen met enorm veel versiering. Dit vinden wij de mooiste tempels ter wereld. Welke heb jij al gezien?

0
Reisnieuws
Dit moet je dus ECHT niet doen in Azië

10 aug 2016, Ga jij deze zomer op reis naar Azië? Dan zal het je opvallen dat de cultuurverschillen soms zo groot zijn dat je er met een vriendelijke lach en een verontschuldiging niet zomaar vanaf komt. Een beetje voorbereiding is het halve werk. Columbus Tr...

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.