Thailand Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Gedragscursus voor monniken

Gepubliceerd: 03 mei 2009
0

Nieuwe boeddhistische monniken die vrouwelijk gedrag vertonen, moeten in Thailand een cursus volgen om goede manieren aan te leren. Priester Phra Wudhijaya Vajiramedhi maakte dit donderdag bekend.

De eerste 120 boeddhisten hebben zich al aangemeld voor de etiquettelessen die binnenkort van start gaan. Deze lessen zijn er om hen te leren hoe zij zich moeten gedragen binnen en buiten de tempelmuren. Er wordt gehoopt dat de nieuwe geestelijken afleren wat in hun ogen ongewoon gedrag is, zoals het dragen van make-up of flamboyant gedrag. Alles wordt tot in de details behandeld. Tijdens deze cursus leren de monniken de juiste manier van spreken, eten en kleden.

Regels
De monniken horen gerespecteerd te worden. Er zijn bepaalde verwachtingen waar zij zich aan moeten voldoen en horen een bepaalde indruk te maken op de rest van de bevolking. De leiders zijn bang dat er zonder deze cursus een verkeerd beeld wordt geschept van de boeddhisten. Het eerste wat nieuwe monniken leren, zijn de leefregels. Hier wordt echter niet uitgelegd hoe zij zich moeten gedragen tegenover anderen als het gaat om hun mannelijkheid. Deze gedragsregels worden met behulp van deze nieuwe cursus bijgeleerd zodat de monniken voldoen aan hun voorbeeldfunctie als geestelijken.

Foto door pkoelewijn.reisreporter.nl
deel dit artikel met je vrienden:
Meer Thailand artikelen
Reisnieuws
Sabine Koning: 'Kogelvis is giftig. En ik at vier gangen'

09 mei 2017, Sabine Koning richtte zes jaar geleden OhMyFoodness.nl op. Haar foodblog groeide uit tot één van de grootste van Nederland. In haar nieuwe kookboek Reishonger beschrijft zij haar ervaringen op reis en wat het eten met haar doet. Natuurlijk staan...

0
Reisnieuws
15 etiquetteblunders op reis en hoe je ze voorkomt

03 mei 2017, In sommige landen is slurpen de normaalste zaak van de wereld. Maar brood in je soep dopen ho maar! Het moge duidelijk zijn, etiquetteregels verschillen behoorlijk per land. Met deze traditionele tips ga je op tussen de locals. Al zien ze onze ove...

0
Reisnieuws
Goed dierennieuws: nieuwe tijgerpopulatie ontdekt!

30 apr 2017, Goed nieuws uit dierenland: wetenschappers ontdekten voor het eerst in vijftien jaar een nieuwe populatie Noord-Indochinese tijgers met verborgen camera's. De verwachting is dat het aantal weer toe zal nemen. Prachtig om te zien.

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.