Andaman kust

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Koh Yao Yaï

Andaman kust,
Thailand


Wanneer je na een rondreis door Thailand relaxed wilt afsluiten, zijn er legio mogelijkheden. Het lijkt me echter een domper om na een avontuurlijke reis ineens terecht te komen op een toeristisch eiland vol boulevards, toeristenwinkels en fastfoodketens. Ik heb een alternatief voor je.

Koh Yao Yaï is een eiland middenin de prachtige Phang Nga Baai, tussen het drukke Phuket en Krabi. Met een ferry kun je er goedkoop naartoe varen, tussen de locals en hun bizarre bagage in (zag zelfs een aap in een kooitje ingeladen worden!). Eenmaal aangekomen tref je een rustig eiland waar nauwelijks toerisme is. Het eiland wordt bewoond door een paar duizend mensen, en wordt gedomineerd door jungle, rijst- en rubberplantages. Heerlijk om met de tuk-tuk over het eiland gereden te worden en het lokale leven te aanschouwen! Overnachten doe je in een klein houten bungalowtje pal aan het strand!

Daarnaast kun je vanaf het eiland waanzinnige boot-trips maken door de Phang Nga Baai, langs paradijselijke stranden en geweldige baaitjes om in te snorkelen. En ook al is het toerisme niet ontwikkeld op het eiland, er is her en der een prima restaurantje te vinden! Echt een leuke manier om je reis in stijl af te sluiten op relaxte wijze, maar wel van de gebaande paden af! O.a. te boeken als bouwsteen via Riksja Travel (http://www.thailandonline.nl).