Taiwan bezienswaardigheden

Voor een avontuurlijke vakantie naar Taiwan is het belangrijk om vooraf te weten wat de bezienswaardigheden Taiwan zijn. In het onderstaande overzicht van de highlights Taiwan, kun je zien waar je het best in Taiwan naartoe kunt gaan en waarom. Hierin staan zowel de bezienswaardigheden in de steden van Taiwan als de highlights op het platteland. Deze bezienswaardigheden bevatten gebaande paden waar het in het hoogseizoen natuurlijk druk kan worden maar ook de ongebaande paden, want daar moet je natuurlijk echt zijn als je op de Columbus Travel manier wilt reizen.

De Yushan en de Alishan

Het oosten van Taiwan is gebergte, met de Yushan als hoogste top van wel 3950 meter. Deze berg oefent aantrekkingskracht uit op ervaren klimmers. De toppen van de Alishan zijn daarentegen waarschijnlijk geschikter voor de minder ervaren lieden. Deze Alishan staat tevens bekend om zijn spectaculaire zonsopgangen.

Vulkanisch eiland Lanyu

Dit vulkanische eiland in het Zuidoosten van Taiwan staat bekend om de wilde witte orchideeën die op de heuvels groeien. Het eiland bevat zes dorpjes die door middel van een snelweg met elkaar verbonden zijn en qua natuur - bergen en regenwouden - een bezoek waard zijn. Een tip: als je Lanyu goed wilt verkennen is het handig om een scooter te huren. Op het eiland leeft de Yami-bevolking, de kleinste en primitiefste stam van Taiwan. Ze zijn erg gastvrij, warm en aardig.

Yenyin

Dit dorpje ligt op Lanyu en wordt gesierd door de ondergrondse huizen die de bevolking moeten beschermen tegen orkanen die weleens over het eiland scheren. De mannen zorgen dagelijks voor verse vis, ze verzorgen het land, verbouwen aardappels, hoeden de geiten in de bergen, bakken potten, bouwen huizen en weven manden. De vrouwen daarentegen koken, naaien, oogsten en zorgen voor de varkens.

Watersport

Raften over de Hsiukuluan-rivier tussen de steden Hualien en Taitung, scuba duiken, snorkelen, windsurfen en zwemmen kan onder meer uitgevoerd worden aan de stranden van Kenting National Park in het zuiden van Taiwan. Naast deze stranden bevat Taiwan nog veel meer heerlijke zandstranden, zeker op de kleine eilandjes tussen China en Taiwan in.

Sun Moon Lake

Sun Moon Lake is een groot meer dat omgeven wordt door bergen en een weg die langs de oevers loopt. Rijdend over de weg heb je een fenomenaal uitzicht over het meer, dat zijn naam dankt aan zijn helderheid.

Taroko Gorge-kloof

Deze populaire bezienswaardigheid wordt regelmatig vergeleken met de Grand Canyon in de Verenigde Staten. Deze kloof bevat negentien kilometer lange marmeren wanden. Miljoenen jaren zijn eroverheen gegaan om de kloof uit te slepen door een sterke rivier. Het is het middelpunt van aandacht in het Taroko National Park. De weg naar deze kloof toe is ook een hele ervaring. Vanaf Lanyu kom je op weg naar Taroko Gorge langs een afgeschermd gebied vol tempels, afgelegen stranden en bizarre rotsformaties.

Taipei

De hoofdstad van Taiwan is een zeer bruisende metropool en een prima startpunt als reiziger in Taiwan. In de stad vind je veel groene parken, musea, een universiteit, een slangenmarkt en ontelbare tempels. Het Nationaal Paleis Museum mag niet overgeslagen worden, dit is het Louvre van Taipei. Je vindt er meer dan een half miljoen Chinese kunstwerken.

Watervallen

Taiwan beschikt over veel watervallen. In het midden van het eiland vind je ze tussen de besneeuwde bergtoppen in. Naast de watervallen zijn er ook bergmeren, warmwaterbronnen, tropische valleien, smaragdgroene bossen en steile ravijnen. De mist waarin de watervallen vaak zijn gehuld zorgt voor een mysterieus sfeertje.

Tempels

De oudste stad van Taiwan, Tainan, heeft de bijnaam ‘Stad van de honderd tempels’. Veel boeddhistische en taoistische tempels sieren het land en zijn bijbehorende eilanden. Zoals ooit over Taiwan geschreven werd: ‘Tempels hoef je niet op te zoeken in Taiwan, die komen vanzelf op je af.’

Wil je meer reisinspiratie? Klik rechtsboven op één van de vele steden, regio's en highlights van Taiwan voor nog meer hoogtepunten.

Informatie over Taiwan