Taiwan legt fietspaden image
Marieke1983

Taiwan legt fietspaden

Dacht je dat Nederland het enige land met fietspaden was? Dan zal een bezoek aan Taiwan je verrassen. Sinds de aanleg van twintig veelzijdige fietsroutes kun je het eiland met zijn uiteenlopende landschappen bij uitstek per fiets verkennen.

De eerste fietsroute (bij Guanshan) werd aan de oostkust aangelegd en je volgt hier het spoor van de oude ossenkarren. Andere routes leiden door uitgestrekte groene velden en tabaksplantages. Rond Taipei ligt nu meer dan 100 kilometer aan fietsroutes die voeren langs de oevers van de rivieren in en rond de hoofdstad. Een ‘City Cycling map’ is eenvoudig verkrijgbaar bij het informatiecentrum in de stad.

Oude bekenden
De bekende toeristische hoogtepunten zijn nu ook per fiets bereikbaar. Zo kun je rondom het Sun Moon Lake fietsen of langs de imposante marmeren rotspartijen van het Nationale Park Taroko Gorge.

Wedstrijd
Door de aanleg van de fietsroutes wil Taiwan zich profileren als fietsbestemming. Om dit doel kracht bij te zetten, heeft Taiwan Tourism een wedstrijd voor Nederlanders opgezet. Op www.ridetaiwan.com kunnen fietsers reisverhalen, filmpjes en foto’s plaatsen. De Nederlandse winnaar mag aan het eind van het jaar op reis naar Taiwan.

Foto 'Sun Moon Lake' door bowral.reisreporter.nl