Taiwan Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Taiwan legt fietspaden

Gepubliceerd: 28 feb 2009
0

Dacht je dat Nederland het enige land met fietspaden was? Dan zal een bezoek aan Taiwan je verrassen. Sinds de aanleg van twintig veelzijdige fietsroutes kun je het eiland met zijn uiteenlopende landschappen bij uitstek per fiets verkennen.

De eerste fietsroute (bij Guanshan) werd aan de oostkust aangelegd en je volgt hier het spoor van de oude ossenkarren. Andere routes leiden door uitgestrekte groene velden en tabaksplantages. Rond Taipei ligt nu meer dan 100 kilometer aan fietsroutes die voeren langs de oevers van de rivieren in en rond de hoofdstad. Een ‘City Cycling map’ is eenvoudig verkrijgbaar bij het informatiecentrum in de stad.

Oude bekenden
De bekende toeristische hoogtepunten zijn nu ook per fiets bereikbaar. Zo kun je rondom het Sun Moon Lake fietsen of langs de imposante marmeren rotspartijen van het Nationale Park Taroko Gorge.

Wedstrijd
Door de aanleg van de fietsroutes wil Taiwan zich profileren als fietsbestemming. Om dit doel kracht bij te zetten, heeft Taiwan Tourism een wedstrijd voor Nederlanders opgezet. Op www.ridetaiwan.com kunnen fietsers reisverhalen, filmpjes en foto’s plaatsen. De Nederlandse winnaar mag aan het eind van het jaar op reis naar Taiwan.

Foto 'Sun Moon Lake' door bowral.reisreporter.nl
deel dit artikel met je vrienden:
Meer Taiwan artikelen
Foto-album
Door: Noor Dekker
Geweldig: deze plekken zijn niet van deze wereld

30 sep 2016, Het lijkt misschien wel alsof deze foto’s op een andere planeet zijn gemaakt, maar de volgende vijf plekken zijn toch echt op onze aardbol te vinden. Ga met Columbus Travel mee op (ruimte)reis langs deze bijzondere plaatsen en sta versteld van d...

0
Reisnieuws
Dit moet je dus ECHT niet doen in Azië

10 aug 2016, Ga jij deze zomer op reis naar Azië? Dan zal het je opvallen dat de cultuurverschillen soms zo groot zijn dat je er met een vriendelijke lach en een verontschuldiging niet zomaar vanaf komt. Een beetje voorbereiding is het halve werk. Columbus Tr...

0
Reisnieuws
Door: Tom Aussems
10 buitenaards mooie landschappen

25 jan 2016, Niet genoeg geld voor het reserveren van een stoeltje in een commercieel toestel naar Mars? Wees gerust. Als je weet waar je moet zoeken kom je ook op onze eigen planeet in aanraking met buitenaardse landschappen.

2

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.