Taiwan Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Taiwan legt fietspaden

Gepubliceerd: 28 feb 2009
0

Dacht je dat Nederland het enige land met fietspaden was? Dan zal een bezoek aan Taiwan je verrassen. Sinds de aanleg van twintig veelzijdige fietsroutes kun je het eiland met zijn uiteenlopende landschappen bij uitstek per fiets verkennen.

De eerste fietsroute (bij Guanshan) werd aan de oostkust aangelegd en je volgt hier het spoor van de oude ossenkarren. Andere routes leiden door uitgestrekte groene velden en tabaksplantages. Rond Taipei ligt nu meer dan 100 kilometer aan fietsroutes die voeren langs de oevers van de rivieren in en rond de hoofdstad. Een ‘City Cycling map’ is eenvoudig verkrijgbaar bij het informatiecentrum in de stad.

Oude bekenden
De bekende toeristische hoogtepunten zijn nu ook per fiets bereikbaar. Zo kun je rondom het Sun Moon Lake fietsen of langs de imposante marmeren rotspartijen van het Nationale Park Taroko Gorge.

Wedstrijd
Door de aanleg van de fietsroutes wil Taiwan zich profileren als fietsbestemming. Om dit doel kracht bij te zetten, heeft Taiwan Tourism een wedstrijd voor Nederlanders opgezet. Op www.ridetaiwan.com kunnen fietsers reisverhalen, filmpjes en foto’s plaatsen. De Nederlandse winnaar mag aan het eind van het jaar op reis naar Taiwan.

Foto 'Sun Moon Lake' door bowral.reisreporter.nl
deel dit artikel met je vrienden:
Meer Taiwan artikelen
Reisnieuws
De meest vredelievende landen van 2016. Goed bezig!

13 feb 2017, Tja, succesvol... Welke landen zijn nu echt succesvol? Misschien een Duitsland, Australië of Japan? Mis! De landen die in 2016 de grootste groei doormaakten zullen je behoorlijk verrassen.

1
Promotie
Naar het hart van Taiwan met FOX & China Airlines

04 jan 2017, Taiwan staat in de top 20 meest ultieme vakantiebestemmingen. En terecht. Want deze relatief onbekende Aziatische parel kenmerkt een nog authentieke sfeer en is nog vrij van het echte massa toerisme.

0
Foto-album
Door: Noor Dekker
Geweldig: deze plekken zijn niet van deze wereld

30 sep 2016, Het lijkt misschien wel alsof deze foto’s op een andere planeet zijn gemaakt, maar de volgende vijf plekken zijn toch echt op onze aardbol te vinden. Ga met Columbus Travel mee op (ruimte)reis langs deze bijzondere plaatsen en sta versteld van d...

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.