Tadzjikistan bezienswaardigheden

Voor een avontuurlijke vakantie naar Tadzjikistan is het belangrijk om vooraf te weten wat de bezienswaardigheden Tadzjikistan zijn. In het onderstaande overzicht van de highlights Tadzjikistan, kun je zien waar je het best in Tadzjikistan naartoe kunt gaan en waarom. Hierin staan zowel de bezienswaardigheden in de steden van Tadzjikistan als de highlights op het platteland. Deze bezienswaardigheden bevatten gebaande paden waar het in het hoogseizoen natuurlijk druk kan worden maar ook de ongebaande paden, want daar moet je natuurlijk echt zijn als je op de Columbus Travel manier wilt reizen.

Doesjanbe

De hoofdstad van Tadzjikistan bestaat nog geen honderd jaar. Het werd vanaf 1924 gebouwd op de plaats waar het Rode Leger een dorp had verwoest. Letterlijk betekent Doesjanbe ‘maandagmarkt’. De Barakat is een van de grootste markten in het centrum. Andere interessante bezienswaardigheden zijn het Etnografisch museum, het Tadzjikistan Unificatie museum, het Rohat Theehuis en het standbeeld van Avicenna.

Gebergten

Het Pamirgebergte is een woest gebied met pieken die soms drieduizend meter hoger liggen dan de Mont Blanc. De lokale bevolking noemt het Pamirgebergte ook wel ‘het dak van de wereld’. Het is een geschikte streek voor bergsporters, alhoewel het niet een van de veiligste streken is.

Gumbezkul Vallei

Een korte maar interessante trip is een wandeltocht de Gumbezkul Vallei. Het beginpunt voor deze tocht is de kruising tussen de Gumbezkul- en Pshart Vallei. De negen kilometer lange tocht voert je over de 4731 meter hoge Gumbezkul, vanwaar je over een ruwe weg verder gebracht wordt naar de Madiyan Vallei. Je kunt rekenen op spectaculaire uitzichten.

Khojand

De oudste stad van het land werd 2300 jaar geleden gesticht door Alexander de Grote en is nu het grootste industriële en culturele centrum van Tadzjikistan. Wegens het klimaat en de gunstige ligging wordt de Fergana Vallei waaraan de stad ligt, ook wel ‘de parel van Centraal-Azië’ genoemd. Khojand heeft een moskee, een mausoleum en de Panchshanbe-bazaar. Door een meer dan 2300 jaar oude beschaving, historische ups en downs en de creatieve cultuur is er genoeg te zien in Khojand.

Wil je meer reisinspiratie? Klik rechtsboven op één van de vele steden, regio's en highlights van Tadzjikistan voor nog meer hoogtepunten.

Informatie over Tadzjikistan