Zuid Sri Lanka

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Blij ei

Zuid Sri Lanka,
Sri Lanka


Elke keer als ik naar deze opname kijk, moet ik glimlachen. Fantje was lekker bezig met peuzelen en had helemaal geen oog voor ons. Fantje's uitdrukking had wel wat koddigs!

De Aziatische olifant is kleiner dan de Afrikaanse olifant. Zijn schouderhoogte is ongeveer tussen 2 en 3,5 meter en zijn gewicht tussen de 3000 en 5000 kg. Hij heeft kleine naar beneden wijzende oren en een bolle rug. De slurf van de Aziatische olifant heeft aan het einde een vinger aan de bovenkant, de Afrikaanse soort heeft er één aan de onder- en één aan de bovenkant.

De Ceylon-olifant (Sri Lankaanse olifant) is de ondersoort van de Aziatische olifant die op Sri Lanka leeft. Ze zijn ook het donkerst en het zwaarst van de ondersoorten van de Aziatische olifant. Met 2500 tot 3000 exemplaren is het de minst voorkomende ondersoort. (bron: Wikipedia)

Onze gids wist ons te vertellen dat je per olifant kan bepalen hoe groot hij/zij is, d.m.v. een foefje. Twee keer de omtrek van de poot is de schouderhoogte van de olifant. Dat geloofden we natuurlijk op zijn grote, bruine ogen... Hoe onwaarschijnlijk dit ook klinkt, het klopt! Wij waren geflabbergastreerd!