Yala Ruhunu NP

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Apenboom

Yala Ruhunu NP,
Sri Lanka


Het is het eind van de dag en we rijden richting uitgang. We zijn in het Nationale Park van Yala, een leefgebied voor meer dan 130 verschillende diersoorten, zoals apen, beren, buffels, herten, krokodillen, olifanten, zwijnen en luipaarden.

Het is een prachtig park en ik kijk mijn ogen uit! We zien plots een groep langoeren in licht van de ondergaande zon. Langoeren zijn tenger gebouwde apen die vaak een bont gekleurde vacht hebben. Ze zijn overdag actief en leven voornamelijk in de bomen. Langoeren leven in groepen van meerdere vrouwtjes en één of meerdere mannetjes. Het zijn planteneters, die zich voornamelijk voeden met bladeren, soms ook met vruchten of knoppen. Een gemeenschappelijk kenmerk is dat de maag, net als bij herkauwers, uit meerdere kamers bestaat, om het zwaar verteerbare plantenmateriaal te kunnen verwerken. (bron: Wikipedia)

Al die apen in een boom en ik denk een apenboom. Thuis google ik op een apenboom en vind: De Apenboom (Araucaria araucana) is een open conifeer die begint als kegelvorm en langzaam toegroeit naar zijn karakteristieke parapluvorm. Nee, dit is toch heel wat anders...