West Sri Lanka

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Een valse start

West Sri Lanka,
Sri Lanka


We zijn aangekomen op Sri Lanka en beginnen direct met de rondreis. Vanwege de korte afstand tot het vliegveld is Negombo het beginpunt van onze rondreis door Sri Lanka. Negombo, ook wel “Little Rome” genoemd door de vele kerken, is grotendeels christelijk. Het is van origine een vissersdorp, zelfs nu is de visvangst naast het toerisme een belangrijke bron van inkomsten. Een bezoek aan de vismarkt of een visrestaurant is de moeite waard. (bron: dereizigersgids.nl)

De lange reis, met overstap, nog in de benen worden meteen op de bus gezet. Geen mogelijkheid om even op te frissen en schone kleren aan te doen. We gaan op weg naar het Nederlands Fort. Negombo ligt in een lagune met uitgestrekte mangrovebossen. Overal om ons heen zien we bootjes dicht op elkaar liggen… de wal en de kleine inhammetjes lijken te worden gebruikt als afvalplaats. Vogels zijn op zoek naar eetbare resten. Het geheel oogt rommelig en onhygiënisch.

Dit was niet de start van een rondreis waar we zo naar uit hadden gekeken… echter 18 dagen later zijn we dolenthousiast: wat een prachtig (ei-)land, wat een aardig volk, hoe heerlijk was het eten en wat een fijn klimaat!