Colombo

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Colombo image

Colombo

Colombo
Sri Lanka
Jolienr

Alleen 3 weken op avontuur in Sri Lanka

Het aftellen is begonnen, nog een kleine 2 weken en dan zit ik in het vliegtuig naar lovely Sri Lanka!
En nu maar hopen dat alles goed gaat. Ik las dat de eerste vlucht al lastig kan gaan worden: Het cabinepersoneel van British Airways wil staken op de dag van mijn vertrek. Het zou ook eens vlekkeloos (of is het vlekkenloos? ) gaan.

Nu eerst nog wat zaken voorbereiden: wat heb ik nodig: heb ik wel de juiste kleren, goede schoenen en hoeveel paar slippers en potjes nagellak neem ik mee, en in welke kleur?! Wat wil ik gaan zien tijdens mijn reis en hoe werkt mijn nieuwe camera eigenlijk?

Het eerste hotel is al geboekt. Een leuk onderkomen in een upcomming surfstadje: Unawatuna. Waar, Hakuna Matatta? Precies, in Unawatuna. Vanuit daar ga ik de jungle in, en daarna door naar het noorden. Of naar't oosten, of waar dan ook. Zoals de wind waait, zo waait mn backpack.

Maar over 2 weken is het dus al zover.... Dan stap ik op het vliegtuig en zal ik leren of ik mezelf 3 weken kan vermaken of en ik me kan redden in hachelijke situaties. Daar zit ik natuurlijk niet teveel over in, want uiteindelijk komt alles wel weer goed. Ik heb thuis een Survivalgids liggen, misschien die wel even doorlezen van te voren. Dan weet ik in elk geval hoe ik drinkwater uit nat zand kan halen en dat ik moet oppassen voor de giftige blauwgeringde octopus, want daar is geen anti-gif voor.

Terwijl de regen oerhollands op mijn dak klettert, verheug ik me op een reisje, alleen naar Sri Lanka. Op zoek naar avontuur....