Centraal hoogland

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Koel en verfrissend

Centraal hoogland,
Sri Lanka


Met dit warme weer denk ik nog dikwijls terug aan Eefje's en mijn rondreis door Sri Lanka. Overal in centraal Sri Lanka zagen we watervalletjes. Lokale bevolking gebruikte de watervalletjes als douche of washok. Terwijl de toeristen langs de watervalletjes omhoog probeerde te klimmen. Voor beide gold echter dat de watervalletjes een verkoelend effect hadden.

Als ik, de afgelopen dagen, met Mats aan het lopen was, dacht ik wel eens “Oh, wat zou een watervalletje nu toch lekker zijn geweest”. De meertjes en poeltjes waar we omheen liepen nodigden namelijk niet uit om er een duik in te nemen. Dus sjokte ik klam en bezweet maar weer verder!

Bandarawela ligt in de bergen in centraal Sri Lanka. Het is een stadje met nog veel kenmerken uit de Britse koloniale tijd. Door het gematigde klimaat (gemiddelde 20°-25° C.). Bandarawela is zeer multicultureel. De omgeving van Bandarawela is groen en natuurrijk en bezaaid met vele thee plantages. Daarnaast bevat deze omgeving de mooiste en grootste watervallen van Sri Lanka. (Bron: dereizigersgids.nl)