Centraal hoogland

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Wat valt er te zien?

Centraal hoogland,
Sri Lanka


De trein is een relaxte manier om door Sri Lanka te reizen. Vanuit de langzaam rijdende treinen kun je het landschap bewonderen, snacks kopen bij de verkopers die luid roepend hun waren aanprijzen en makkelijk in contact komen met de lokale bevolking. Het valt me op hoeveel families met kinderen er reizen. De kinderen lijken het treinreisje als uitstapje te zien en genieten volop van het ritje.

Een aantal treinen biedt eerste, tweede en derde klasse. Eerste klas is het duurst, maar comfortabel en met airco. De tweede klas biedt zachtere stoelen en soms plafondventilatoren. De derde klas biedt houten bankjes. Alle klasses zijn voorzien van grote ramen die helemaal open kunnen zodat je optimaal van het uitzicht kunt genieten.

Reserveren van plaatsen is (vaak) mogelijk voor maximaal een euro per plaats bovenop de ritprijs, afhankelijk van de klasse. Een kaartje voor de eerste klas betekent nog geen zitplaats. Als je geen reservering hebt en de eerste klas is vol dan kan je alsnog in de tweede of derde klas eindigen. Een kaartje kopen kan alleen op het station, en alleen de grotere stations kunnen ook plaatsen reserveren. (bron: http://www.aroundtheglobe.nl)