Singapore

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Singapore image

Singapore

Singapore
Singapore
Martina

Singapore, oh Singapore

Ik weet het niet zo met steden... sommigen zijn echt heel erg gaaf om te zijn, leuke dingen te zien, maar sommigen zijn ook gewoon net iets te groot voor zo'n simpel Hollands meisje als ik. Ik denk dat ik Singapore toevoeg aan het tweede lijstje.

De nachttrein was een succes! Op het laatste moment hebben we onze tickets voor seats om laten zetten naar sleepers, voor 8 ringit (ongeveer 1,75 euro) per persoon en dat was heeeeel erg fijn. Na mijn treinervaringen in Chinese slaaptreinen had ik eerlijk gezegd wel een lichtelijk trauma opgelopen, maar aangezien Malaysia zo anders is dan China, probeerde ik er zo open mogelijk in te gaan. Maar het was relaaaaax. In plaats van smalle bedjes waar je bij iedere hobbel uithobbelde, hadden we nu vrij royale bedden met een rekje tegen vliegneigingen en zelfs gordijntjes ervoor!
Goed bed is synoniem voor goede nachtrust, dus de treinreis verliep erg voorspoedig. Voor ik het wist reden we Singapore binnen. Eenmaal de brug over, werden we meteen de trein uitgejaagd om bij de douane een stempel te laten zetten en wat we niet wisten, was dat we daarna weer terug de trein in mochten om door te rijden naar Singapore Central. In plaats daarvan belandde we op een lokaal marktje met veeeel te veel leuke spulletjes. Uiteraard erg leuk enzo, maar op een gegeven moment word die backpack (ook al is het maar 9 kilo) toch best aan de zware kant en dan wil je een hostel oid op gaan zoeken.
Met de bus dan maar... hoewel Singapore enorm trots schijnt te zijn op zijn bussensysteem, moesten wij 5 keer aan voorbijgangers vragen of zij toevallig wisten welke bus we moesten hebben. Uiteindelijk zijn we op goed geluk zo'n koekblik ingestapt en stapte we kwamen ook nog op een goede plaats uit ook! Nu hebben we voor 1 nachtje een stel bedden weten te bemachtigen in de dorm van Cosy Corner, een erg...eh... cosy hostel. We hebben de rooftopdorm, dat betekend zoiets als dat je met zo'n 15 anderen in stapelbedden op een half overdekt balkon slaapt. (Uiteraard heb ik wel even netjes een bed in het overdekte deel geregeld, just in case)
Nadat dat allemaal geregeld was zijn we maar eens gaan kijken waar we nu eigenlijk waren. Singapore is grooooot... veel grote hoge gebouwen en het doet allemaal erg modern aan. Na de Lonley Planet maar weer geraadpleegd te hebben zijn we naar een metro station gelopen en in China Town uitgestapt. Waande ik me toch weer even in China... ik kwam souvenirs tegen die ik tijdens mijn Chinareis niet eens gezien heb! En veeeel! Gelukkig heb ik me redelijk in weten te houden en bleef de shopping-spree beperkt tot wat kleine uitgaven. Ik moet immers nog een week of 2 met alles rondsjouwen, dus dan kan ik het beter op het laatste moment gaan kopen. (Bovendien schijnen de Filipijnen nog wat goedkoper te zijn, ook een niet onbelangrijk detail natuurlijk ;))

Wat trouwens wel grappig is aan Singapore... toen we gistermiddag in Kota Bharu rondliepen werden we nog door ongeveer iedere Maleis die ons passeerde ongegeneerd aangegaapt, maar hier zijn er zo veel blanken dat zelfs wij ons erover verbazen.

Morgen nog een dagje Singapore, waarbij we waarschijnlijk gewoon lekker de dierentuin in gaan en tegen middernacht gaan we dan eindelijk naar de Filipijnen! Betekend helaas wel dat ik dan ook op de helft van mijn reis ben, maar daar probeer ik nog maar even niet aan te denken (of wel... omdat ik soms een paar mensen ook wel heel erg mis)