Singapore bezienswaardigheden

Voor een avontuurlijke vakantie naar Singapore is het belangrijk om vooraf te weten wat de bezienswaardigheden Singapore zijn. In het onderstaande overzicht van de highlights Singapore, kun je zien waar je het best in Singapore naartoe kunt gaan en waarom. Hierin staan zowel de bezienswaardigheden in de steden van Singapore als de highlights op het platteland. Deze bezienswaardigheden bevatten gebaande paden waar het in het hoogseizoen natuurlijk druk kan worden maar ook de ongebaande paden, want daar moet je natuurlijk echt zijn als je op de Columbus Travel manier wilt reizen.

Chinatown

Een Chinese wijk waar de belangrijkste en oudste hindoetempel van Singapore staat, de Sri Mariamman. Ook zijn hier vele, kleurrijke avondmarkten te vinden.
 

Little India

In dit kleine gebied van de Indische gemeenschap lijkt het net of je niet in Singapore bent. In dit mini-India kijk je je ogen uit: lokale bevolking in traditioneel gekleurde kledij, Indiase winkeltjes en exotische geuren van onder meer kruiden.
 

Sultan moskee

De Masjid Sultan is de heilige plaats voor moslims uit Singapore. Combineer het met een bezoekje aan Arab street, in deze wijk worden veel zelfgemaakte producten verkocht.
 

Bukit Timah Nature Reserve

Dit tropisch regenwoud begint ongeveer twaalf kilometer buiten het centrum van Singapore. Je kunt in het park verschillende wandelroutes lopen (alleen of met een gids), maar je kunt ook mountainbiken rondom het park.
 

Night Safari

Weer eens wat anders dan de gewone dierentuin, is de nachtdierentuin. Deze dierentuin is alleen ’s avonds (half acht tot middernacht) geopend en laat zien hoe dieren zich na zonsondergang gedragen.
 

Asian Civilisation Museum

De invloeden van verschillend culturen op Singapore zijn in dit museum samengebracht. Deze invloeden stammen uit een ver verleden en komen uit China, Zuidoost-Azië, Zuid-Azië en West-Azië.
 

Sentosa island

Ga via de kabelbaan vanaf Mount Faber naar het Sentosa-eiland. Het is een klein toeristisch paradijs met alles erop en eraan: stranden, hotels, sportfaciliteiten en attracties. Twee dingen zijn zeker de moeite waard. In Underwater world and Dolhpin Lagoon kan je vanuit een tunnel haaien, vissen en dolfijnen bekijken. In Butterfly Park wordt je omringd door tropische vlinders.

Wil je meer reisinspiratie? Klik rechtsboven op één van de vele steden, regio's en highlights van Singapore voor nog meer hoogtepunten.

Informatie over Singapore