Singapore Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Singapore

Gepubliceerd: 20 jul 2012
0

Je bent net op het vliegveld van Singapore geland en hebt een kleine 24 uur voordat je aansluitende vlucht vertrekt. De stad wacht! En niet alleen om je garderobe of elektronicacollectie aan te vullen in een van de vele mega shopping malls. De ultramoderne Aziatische metropool doet ook op cultureel en culinair vlak haar best om concurrenten Sjanghai en Hongkong naar de kroon te steken. Vier locals geven hun tips voor een perfecte dag in Singapore.

Columbus Travel
Columbus Travel

Just a perfect day

Little India 3 is voor de reiziger met lef. De wijk is rauw, kleurrijk, pretentieloos en er gebeurt altijd wel wat. Ik houd vooral van slenteren door de Tekka Wet Market, langs de geïmproviseerde groentemarktjes, visstalletjes en winkeltjes met kruiden en bloemenslingers. Zoals zo veel markten is de Tekka het levendigst in de ochtend. Maak je bezoek aan de wijk compleet met een Maleisische teh tarik, een thee met melk die enkele keren vanaf grote hoogte heen en weer wordt geschonken, wat de smaak ten goede schijnt te komen. Heerlijk met roti pratas, de Singaporese versie van de roti. Little India is trouwens op zijn mooist tijdens Deepavali, het hindoeïstische Feest van de Lichtjes. De hele maand oktober verlichten kleine olielampjes de huizen en zijn ook de tempels prachtig verlicht.’

Lees het volledige artikel in Columbus Magazine Editie 30

Klik om te kijken of de papieren editie of de digitale editie nog beschikbaar is. 

deel dit artikel met je vrienden:
Meer Singapore artikelen
Foto-album
Buitenaards! Beroemde reisspots vanuit de ruimte

15 dec 2016, Als iemand kijk heeft op de wereld is het ruimtevaartorganisatie NASA wel, getuige deze prachtige, buitenaardse plaatjes. Sommige hebben wel wat weg van een abstract schilderij, vind je niet?

0
Reisnieuws
Door: Noor Dekker
10 absurde boetes die je reis behoorlijk kunnen verpesten

27 okt 2016, Wat hier in Nederland een normaal gebruik is, kan strafbaar zijn in een ander land. Leuk die andere culturen en gebruiken, maar houd wel even rekening met bizarre boetes die je vakantie nog weleens een stukje duurder kunnen maken!

2
Goedkoop reizen
Door: Noor Dekker
Opgelet: Dit zijn de duurste steden ter wereld

03 okt 2016, Dacht je dat het leven in Nederland al best prijzig was? Dan heb je het mis! Elk jaar maakt de Economist Intelligence Unit een lijstje van de duurste steden om te wonen. Daarbij kijken ze onder andere naar voedselkosten en huurprijzen, maar ook na...

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.