Logo
Reisnieuws

Hoogste zwembad ter wereld

01 jul 2010
0

Laat je hoogtevrees thuis als je wilt gaan zwemmen in het zwembad van het Marina Bay Sands hotel in Singapore. Het bad bevindt zich namelijk op 250 meter hoogte.


Op 24 juni werd het zwembad geopend als onderdeel van het Sans SkyPark dat bovenop het hotel is gebouwd. De drie torens van Marina Bay Sands tellen maar liefst 55 verdiepingen, dus het uitzicht vanuit het park is op zijn zachtst gezegd spectaculair te noemen. Het zwembad heeft geen zichtbare rand, waardoor het lijkt alsof je al zwemmend van de dakrand van het hotel zou kunnen vallen. Dit is uiteraard niet het geval. Om het bassin heen is namelijk een reservoir gebouwd waarin het water dat over de rand loopt wordt opgevangen. Dit water wordt vervolgens weer teruggepompt naar het zwembad.

Indrukwekkende lengte

Het is echter niet alleen de hoogte van het zwembad dat indruk maakt, maar ook de lengte. Met zijn 150 meter lengte bedraagt het maar liefst drie keer de lengte van een Olympisch zwembad. Hiermee is het het langste bad op hoogte ter wereld.

Verblijf en bezoek

Het hotel telt 2560 kamers, die te huur zijn vanaf € 210,- per nacht. Je kunt het Sans SkyPark echter ook bezoeken, wanneer je geen hotelgast bent. De toegang kost je dan ongeveer € 12,-. Dus, durf jij het aan?
Lees meer best gelezen reisnieuws en reistips of
deel dit artikel met je vrienden:

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Reacties van bezoekers Reageer

Er zijn op dit moment nog geen reacties geplaatst bij dit bericht.

Nieuw: hotel van vuilnis
Reisnieuws
Door: Jussi Megens
Nieuw: hotel van vuilnis
Overnachten tussen het vuil van heel Europa. Dat klinkt niet erg aantrekkelijk. Toch hebben de makers van een project in Rome een knap staaltje werk geleverd met een bijzonder hotel. Het is namelijk helemaal opgebouwd uit strandafval.
0
Nieuw: vliegtuig met balkon
Reisnieuws
Nieuw: vliegtuig met balkon
Waarom zou je nog door de savanne banjeren met een 4-wheel drive, als je kunt kiezen voor een superdeluxe vliegtuig? Land midden in het graslandschap, klap je balkon uit en geniet van het wildlife om je heen.
0
Overnachten in Hollywoodbord
Reisnieuws
Overnachten in Hollywoodbord
Normaliter kun je alleen van grote afstand het Hollywoodteken bekijken. Maar daar kan verandering in komen, want er zijn plannen om het befaamde icoon om te bouwen tot heus hotel.
0
Nieuw: vliegende hotelkamer
Reisnieuws
Nieuw: vliegende hotelkamer
Een vliegreis kan lang duren, opgevouwen in een stoeltje, turend naar een klein televisieschermpje. Maar er is hoop: verschillende maatschappijen bieden nu privécabines in hun vliegtuigen aan. Compleet met bed, grote tv, champagne en roomservice.
0
Op reis in vliegend hotel
Reisnieuws
Door: Vellah Bogle
Op reis in vliegend hotel
Stel je voor dat je een flatgebouw langs zou zien komen vliegen... Dan zou je waarschijnlijk denken dat je in één of andere sci-fi film terecht gekomen was, toch? Maar de toekomst is dichterbij dan je denkt.
1
Hoogste gebouw staat in Dubai
Reisnieuws
Door: Luc Bierman
Hoogste gebouw staat in Dubai
Vandaag wordt in Dubai de hoogste toren ter wereld geopend. De Burj Dubai (Dubai Toren) is het hoogste bewoonbare gebouw ter wereld.
0