Riyad

Haat liefde verhouding?

Tisernst was hier op 2011-05-20 Gepost op: 2011-03-30 3 reacties.
Nu 2, 5 jaar geleden heb ik besloten voor 3 maanden in Saudi Arabia te gaan werken als floral designer. Het was een enorme uitdaging want ik hoorde om mij heen al als je het daar uithoud kan je de hele wereld aan. Nou maar een avontuur is het geworden, de 3 maanden zijn dan ook al snel 2,5 jaar geworden. Ik werk hier als freelance floral designer voornamelijk voor de Royal Family en andere VIP's, een mega ervaring. In veel paleizen heb ik de bloemen mogen verzorgen, of de bruiloften helpen aankleden. Dit gaat er wel iets anders aan toe dan wij in Nederland gewend zijn. Aan een project werken we met ongeveer 150 mensen en aantallen als 150.000 rozen of 300.000 orchideen worden beschoot als normale aantallen. Dit is voor een bloemist uit Nederland natuurlijk een geweldige ervaring. Door mijn werk heb ik helaas weinig tijd om veel van het land te zien, de vrije tijd die ik heb besteed ik dan ook zoveel mogelijk aan reizen hier in het land in net erbuiten. Maar maak hier geweldige dingen mee. Ik zal proberen in mijn komende blogs hier wat aandacht aan te besteden. Natuurlijk ervaar ik wel heel goed hoe het er in dit land aan toe gaat, ben verliefd geworden op de cultuur, de mensen en het eten. Wij kunnen een groot voorbeeld nemen aan de gastvrijheid in de Arabische wereld. Helaas door de strikte regels (die helaas door de onrust in de regio nog meer zijn aangescherpt) kan ik niet op veel plekken foto's schieten. Wel erg jammer want elke keer, zelfs na 2,5 jaar wordt ik nog steeds aan nieuwe indrukken bloot geteld. Ook door de deze regels en wetten is het soms best zwaar voor een westerling hier te wonen, er ontstaat een soort van haat liefde verhouding met dit land, als ik af en toe in Nederland ben wil ik al snel weer terug. En als ik hier ben vraag ik me ook regelmatig af wat ik hier eigenlijk nog doe......daarom heb ik ook besloten nu te gaan vertrekken. Na deze ervaring, staan er al weer meerdere in de planning.....zo ga ik medio juni voor 3 maanden werken in New York. In Oktober zal ik weer 3 maanden naar India gaan waarna in januari 2 maanden Brazilië op het programma staan. Het is heerlijk om werk met vakantie te combineren, in Nederland begon ik stil te staan in de dingen wat ik deed.....nu is dat allemaal anders, geen dag is meer het zelfde.
0
3
Alle blogs van Tisernst
 

3 reactie(s) bij "Haat liefde verhouding?"

 • profile image comment

  Interessante ervaring lijkt mij. maar ik kan mij van alles voorstellen bij die haat-liefde. Ben beniuwd naar je verdere avonturen.

  Door pkoelewijn • geplaatst op 2011-03-30 22:39:14
 • profile image comment

  Het vastleggen van verpauperde buurten is uit den boze, vroeger namen ze je filmrolletje in beslag en nu in het tijdperk van digitale fotografie je geheugenkaart. Zelf heb ik gezien dat een prinses de camera van een collega kapot gooide nadat hij foto's van haar bruiloft had gemaakt.

  Door Tisernst • geplaatst op 2011-03-30 10:13:02
 • profile image comment

  Jij hebt zo een interessant leven! Ik heb ook een heel korte tijd in Saoudi Arabië gewerkt. Het was het enige land waar de politie mijn filmrolletje in beslag nam, omdat ik een paar van de weinige overgebleven oude huizen had gefotografeerd. Nee, ik moet de nieuwe gebouwen vastleggen!

  Door pensionado • geplaatst op 2011-03-30 10:02:56

Laat een reactie achter

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.