Qatar bezienswaardigheden

Voor een avontuurlijke vakantie naar Qatar is het belangrijk om vooraf te weten wat de bezienswaardigheden Qatar zijn. In het onderstaande overzicht van de highlights Qatar, kun je zien waar je het best in Qatar naartoe kunt gaan en waarom. Hierin staan zowel de bezienswaardigheden in de steden van Qatar als de highlights op het platteland. Deze bezienswaardigheden bevatten gebaande paden waar het in het hoogseizoen natuurlijk druk kan worden maar ook de ongebaande paden, want daar moet je natuurlijk echt zijn als je op de Columbus Travel manier wilt reizen.

Doha

Rond de Perzische Golf heeft de hoofdstad Doha de naam dat het de sufste plaats ter wereld is. Er is bijna niemand die zal zeggen dat het er bruist. Toch is er niets mis met deze stad. Er is een mooie baai en er zijn nog een aantal andere plaatsen die het bezoeken waard zijn. Bovendien: je zult er hoe dan ook terecht komen, want Doha heeft de enige hotels van Qatar en ook het vliegveld bevindt zich hier.

Umm Salal Mohammed

Het eerste dorpje ten noorden van Doha is het fort van Umm Salal Mohammed. Je kunt er alleen naar binnen op het moment dat er iemand aanwezig is, ’s morgens maak je de beste kans. Vlakbij vind je een kleine moskee die pas is teruggebracht in zijn oude staat.

Al-Shahaniya

Dit is een goede plaats om kamelen te zien in de woestijn en een kamelenrace mee te maken. Als je een auto hebt, is het leuk om mee te rijden op het achttien kilometer lange circuit.

Al-Zubara

Een belangrijke plaats in de Qatar-geschiedenis is Al Zubara, in de achttiende eeuw een grote commerciële plaats. Het enige dat nu nog over is, is een fort. Deze is omgebouwd tot museum.

Khor Al-Adaid

Een van de hoogtepunten in Qater is Khor Al-Adaid, een ‘binnenlandse zee’. Dit is een grote zoutwaterinham in de woestijn, die omgeven is door kilometers lange, torenhoge duinen. Je kunt er het beste in de namiddag heen gaan, als je wilt kun je er ’s nachts kamperen.

Wil je meer reisinspiratie? Klik rechtsboven op één van de vele steden, regio's en highlights van Qatar voor nog meer hoogtepunten.

Informatie over Qatar