Pakistan bezienswaardigheden

Voor een avontuurlijke vakantie naar Pakistan is het belangrijk om vooraf te weten wat de bezienswaardigheden Pakistan zijn. In het onderstaande overzicht van de highlights Pakistan, kun je zien waar je het best in Pakistan naartoe kunt gaan en waarom. Hierin staan zowel de bezienswaardigheden in de steden van Pakistan als de highlights op het platteland. Deze bezienswaardigheden bevatten gebaande paden waar het in het hoogseizoen natuurlijk druk kan worden maar ook de ongebaande paden, want daar moet je natuurlijk echt zijn als je op de Columbus Travel manier wilt reizen.

Bergachtige noorden

Hier ontmoeten de drie grootste bergketens ter wereld elkaar: de Hindu Kush, het Karakoram-gebergte en de Himalaya. Deze reuzen zijn zelfs voor ervaren klimmers een flinke uitdaging. Hier leven tevens veel etnische bevolkingsgroepen en vluchtelingen uit Afghanistan.

Waziristan

Deze regio in Pakistan ligt bij de grens met Afghanistan. Een van de belangrijkste inkomstenbronnen hier is de smokkel en verwerking van opium. Het is hier nogal onveilig, maar je kunt er wel een deel van het echte Pakistan ontdekken.

Mohenjodaro

Een stad in de provincie Sindh, die door de UNESCO tot werelderfgoed is verklaard. De archeologie van deze stad geeft een mooi inkijkje in de beschavingen die er geleefd hebben. Minimaal zeven keer is de stad verwoest en vervolgens weer opgebouwd, stad over stad. Een groot deel van de oorspronkelijke stad moet nog opgegraven worden.

Islamabad

De hoofdstad van Pakistan, waar in de zomer de moessonregens vallen en de winters streng zijn. De stad is heel modern met brede straten, grote huizen en leuke bazaars. Shah Faisal-moskee heeft minaretten van bijna negentig meter hoog. De kustplaats Karachi was eerst de hoofdstad van Pakistan, tot 1963.

Kirthargebergte

Dit gebergte is gelegen in het zuiden van Pakistan en Het Kirthar National Park is een van de grootste natuurreservaten in Pakistan. Er leven veel zeldzame diersoorten en het park is belangrijk voor de watervoorziening van de stad Karachi, de grootste stad van Pakistan. Ook olie wordt hier geëxploiteerd. De Verenigde Naties hebben het op hun lijst
van beschermde gebieden gezet.

Indus

Dit is een van de voornaamste vogeltrekroutes ter wereld. In Pakistan komen meer dan 740 verschillende soorten vogels voor. Ook krokodillen laten zich hier regelmatig zien. De Indus is ook meteen de belangrijkste rivier in Pakistan, hij stroomt door bijna het hele land.

Wil je meer reisinspiratie? Klik rechtsboven op één van de vele steden, regio's en highlights van Pakistan voor nog meer hoogtepunten.

Informatie over Pakistan