| 9.3 / 10 (86 reviews)

rondreis met huurauto door Oman

Hoofdfoto bij reisverhaal 'rondreis met huurauto door Oman'
Was hier op 2010-10-31 Gepost op: 10 reacties.
Mijn autoroute - Eind oktober 2010 deden we een 11 daagse rondreis naar Dubai en Oman. Heerlijke temperatuur zo rond de 30 graden en lekker zonnig in deze tijd van het jaar:
We vliegen met de KLM naar Dubai waar we 2 nachten in een hotel in het oude centrum verblijven. We bekijken in die ene volle dag zoveel mogelijk van de highlights van deze boeiende futuristische stad.
Daarna gaan we met de bus naar Muscat, de hoofdstad van Oman.
Hier verblijven we 2 nachten in het oude gedeelte Mutrah, vlak bij de haven en de oude stad.
De volgende dag wordt onze huurauto, een Toyata Prado afgeleverd bij het hotel.
We rijden naar het oude gedeelte van de uitgestrekte stad Muscat. Dit deel heeft een leuke souk waar ik voor omgerekend een paar euro een mooie blouse op de kop tik. We lopen langs de Corniche, de boulevard langs de zee, we dineren er buiten in een heerlijk Indiaas restaurant.
De volgende dag rijden we met onze huurauto langs de kustweg en onderweg nemen we een afslag de bergen in. Wat een ruige landschappen! We rijden kilometers over een bochtige weg berg opwaarts en komen uiteindelijk in een oase met vele dadelpalmen en een klein dorpje. We worden bij het uitstappen warm onthaald met de vraag of we koffie willen. We worden bij deze oudere man uitgenodigd en getrakteerd op koffie met dadels. Als we weer verder willen wordt de schaal met dadels in onze handen gedrukt en deze heeft de rest van onze reis op de achterbank in de auto gestaan om er regelmatig van te snoepen. Dit is de echte Omanese gastvrijheid!
We moeten weer verder naar de verassend leuke stad Sur. Onderweg zullen we Wadi Tiwi en de prachtige Wadi Shab nog aan doen. Nadat we de volgende dag deze stad bekeken hebben rijden we via de kustweg naar Wahiba Sands. Onderweg bezoeken we een vissersdorpje waar we een leuke ontmoeting hebben met twee Omanese vrouwe met hun kinderen. Ik wordt uitgenodigd op hun binnenplaats, maar mijn man mogen ze helaas niet binnen laten. Ik krijg gebakken vis en rijst aangeboden: heerlijk en wat een vriendelijke mensen! Met handen en voeten en een paar Engelse woorden wisselen we wat uit en er wordt veel gelachen.
We moeten weer verder om een nacht in de Wahiba woestijn te overnachten. We verblijven in het Nomadic Desert Camp. Ook dit is een hele belevenis. De banden van onze 4 wheel drive moeten we een beetje leeg laten lopen om vat te houden op het rulle woestijnzand. Het is een prachtige ervaring om de zon onder te zien achter de rood kleurende zandduinen.
De volgende dag trekken we weer verder richting Nizwa. Maar eerst nog naar de bekende wadi Bani Khalid. Deze is erg toeristisch en druk en ook vele Omani's zoeken hier hun vertier.
Eindbestemming deze dag is Nizwah, waar op vrijdag een mooie geiten markt is. We verblijven daar 3 nachten in Majan guesthouse, 6 km buiten het stadje. Heel handig dat we hier ons eigen vervoer hebben.
De geitenmarkt die de volgende morgen om 7 uur begint is een waar spektakel. Het loven en bieden van de mannen in hun traditionele kleding, soms met de dolk in hun riem. Aan de zijlijn zien we de bedouïnen vrouwen met snavelmaskers. Dit is genieten!
De volgende dag gaan we met de auto de omgeving verkennen, die daar schitterend is met zijn ruige berglandschappen en authentieke dorpjes. Ook zien we veel forten waarvan we er enkele bezichtigen. Het hoogtepunt is echter het dorpje Birkat Al Mauz, waar aan de rand van het dorp oude verlaten ruïnes zijn waar je heerlijk tussendoor kan struinen.
De laatste dag rijden we weer richting het vliegveld van Muscat. We willen de grote Sultan Qaboos moskee bezoeken en nog een paar uurtjes aan het strand vertoeven en zwemmen in het heerlijke lauwwarme water om daarna de auto met volle tank (voor 25 cent per liter) op het vliegveld in te leveren en weer naar ons koude kikkerlandje te vliegen.

Foto's bij dit blog

Voorvertoning De prachtige wadi Shab

De prachtige wadi Shab

Voorvertoning Wachten op de zonsondergang in de Wahiba sands

Wachten op de zonsondergang in de Wahiba sands

Voorvertoning De prachtige sultan Qaboos moskee

De prachtige sultan Qaboos moskee

Voorvertoning Met mijn Omanese blouse voor de Prado

Met mijn Omanese blouse voor de Prado

De prachtige wadi Shab

De prachtige wadi Shab

Wachten op de zonsondergang in de Wahiba sands

Wachten op de zonsondergang in de Wahiba sands

De prachtige sultan Qaboos moskee

De prachtige sultan Qaboos moskee

Met mijn Omanese blouse voor de Prado

Met mijn Omanese blouse voor de Prado

Het nieuwe Columbus-boek ‘Zuidoost-Azië: 15 reizen weg van de massa’ is uit! Voorinschrijvingsactie: bestel nú voor € 12,50 i.p.v. € 18,95 + gratis verzending.
Het nieuwe Columbus-boek ‘Zuidoost-Azië: 15 reizen weg van de massa’ is uit! Voorinschrijvingsactie: bestel nú voor € 12,50 i.p.v. € 18,95 + gratis verzending.
 

10 reactie(s) bij "rondreis met huurauto door Oman"

 • profile image comment

  Leuk om je verhaal te lezen, wij willen in maart naar Oman. Helaas hebben we maar 8 dagen en zitten nu te puzzelen welke route we zullen rijden om zoveel mogelijk te kunnen zien en ook nog een beetje te ontspannen.

  Door reisreus • geplaatst op 2012-02-14 16:53:08
 • profile image comment

  Lijkt me ook een geweldig mooie bestemmingen.Fijn dat we hier wat meer over hebben kunnen lezen.

  Door schenkel • geplaatst op 2011-04-12 11:15:24
 • profile image comment

  Klinkt goed, Oman lijkt ons ook wel een mooie reisbestemming!!!

  Door albertensandra • geplaatst op 2011-04-09 16:48:47
 • profile image comment

  Mooie tocht hebben jullie gemaakt! Mooei beschrijving over Oman!!

  Door Jelle51 • geplaatst op 2011-04-08 12:25:11
 • profile image comment

  Leuk om even met jullie mee te reizen, gave foto`s!

  Door gorke • geplaatst op 2011-04-08 10:04:16
 • profile image comment

  Wat mooi! Je beschrijft Oman zoals ik hoop dat het is. Ik wil deze reis zelf graag maken. Wie weet volgende winter. gr mies

  Door TravelGoom • geplaatst op 2011-04-08 08:57:50
 • profile image comment

  Mooie tocht zeg. Zit vol tips!

  Door corriedewinter • geplaatst op 2011-04-07 23:01:31
 • profile image comment

  Mooie tocht! Wij waren ook in Birkat Al Mauz. Dat betekent: bananenmeer en is de naam van de oase. Het linkerdorpje boven is Alsibania, daar heb ik net een foto van geplaatst. Wij hadden een chauffeur/gids, daarom weet ik al die details....

  Door pkoelewijn • geplaatst op 2011-04-07 22:13:39
 • profile image comment

  Klinkt als een prachtige reis met hele mooie foto's!

  Door sidonius • geplaatst op 2011-04-07 22:11:06
 • profile image comment

  Mooie ontdekkingstocht. Prima beschreven, Jeannette.

  Door herman m • geplaatst op 2011-04-07 21:34:49

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.